Consult

Vitaliteitstraject Inner Dreams:
Een effectieve combinatie van gesproken taal en lichaamstaal

Zijn er veranderingen in je leven? Relatieproblemen, stress of verliesverwerking? Wil je iets anders dan wat je doet? Ben je op zoek naar persoonlijke groei? Loop je vast en wil je beweging? Wil je starten als zelfstandig ondernemer of wil je gewoon meer plezier, rust of juist energie in je leven?
Voor iedereen die vastloopt in een bepaalde situatie of extra begeleiding nodig heeft in het dagelijks leven. Je kan denken aan onrust, eetproblemen, depressie, onzekerheid, angsten of fobieën,  maar ook bij behoefte aan structuur aanbrengen, leren met tijd omgaan, bewustwording van een of leren omgaan met ziekte of diagnose, rouwverwerking vastzitten in je werk, iets anders willen maar niet weten wat, relatieproblemen (privé of in werksituatie) lusteloos en vermoeidheid, emoties, snel afgeleid of hooggevoeligheid.
Blijkbaar heb jij hierin een besluit genomen voor jezelf en daar wil ik je bij voorbaat alvast een compliment voor geven. Je wilt verandering in je situatie en je zet je eerste stap hiertoe. 

Een consult bij Inner Dreams helpt je om weer met plezier te werken en te leven.
Het draagt bij aan jouw vitaliteit: je energie, levenskracht en inspiratie.

Wat kun je verwachten:
Aandacht, inzicht en verandering in je situatie: van vastzitten naar beweging en via beweging naar creatie.
Creatie via de kracht van zacht, ruimte voor kwetsbaarheid.

Basis werkwijze:

  • Gesprek In een kennismakingsgesprek doen we een inventarisatie en stellen we vast wat je situatie is, wat Inner Dreams hierin voor jou kan betekenen en wat beider verwachtingen zijn. Wanneer het klikt en we samen het traject in willen gaan zetten we de gemaakte afspraken op papier en worden de benodigde papieren ingevuld.
  • Begeleiding, coaching, psychosociale hulpverlening, counseling: het uitvoeren van opdrachten, praten, begeleiding, doelen stellen, het uitvoeren van oefeningen en opdrachten. Met zelfreflectie in de vorm van vragen en verslagen op je eigen proces, met aandacht en steeds meer inzicht en ga jij in de richting van de door jou gewenste veranderingen. De sessies kunnen binnen plaatsvinden, maar kunnen ook buiten in de natuur of in de vorm van een wandelcoaching zijn. Elk consult is gericht op meer ‘bewegingsvrijheid’ voor jou. Zowel in je verbale als in je non-verbale uitingen.
  • Evaluatie Na iedere bijeenkomst vindt aan het einde een korte evaluatie plaats en kijken we of we nog op de geplande koers zitten of dat er aanpassingen nodig zijn, zodat je altijd uitkomt op het punt dat je wilt. Dit zal gepaard gaan met reflectiemomenten voor jezelf in de vorm van een verslag of een aantal vragen waar de volgende begeleiding weer op ingegaan wordt.

Voor alle diensten van Inner Dreams gelden: Algemene voorwaarden Inner Dreams

 

Vergoeding via zorgverzekeraar behoort tot de mogelijkheden.

Inner Dreams is aangesloten bij NVNLP, SRBAG en VIV. Afhankelijk van je ziektekostenverzekeraar wordt je psychosociale hulpverlening vergoed.

Wanneer je PGB ontvangt, kan je je begeleiding vanuit je PGB betalen.

Wanneer je consult of een coaching werkgerelateerd is, vergoeden veel werkgevers de kosten geheel of gedeeltelijk.

Codes ten behoeve van zorgverzekeraars: 

 AGB code 90-19085

 ViV Registratienummer 1907217A

RBCZ licentienummer 505000R

 ViV is de de eerste beroepsvereniging in Nederland die sinds februari 2015 ISO gecertificeerd is. Lees hier meer.

Soms loopt iets anders dan verwacht, spreek me er gerust op aan. Wanneer we er niet samen uitkomen en je een klacht in wil dienen, kan dat via mijn beroepsvereniging en vind je hier meer informatie over de procedure.

Click edit button to change this code.

BML

BML staat voor Body & Mind Language en is ontwikkeld door Jos Dolstra vanuit eigen levenservaringen.  Het gedachtegoed is erop gebaseerd dat al onze levenservaringen opgeslagen liggen in ons lichaam en dat eventuele blokkades en stagnaties die wij ervaren ook via het lichaam weer op te lossen zijn.
Er is een relatie tussen onze levenshouding (hoe we zijn gevormd door het leven) en onze lichaamshouding. De aanpassing die we als kind hebben gemaakt vinden we terug in onze manier van denken, voelen, bewegen, ademen, in de mate waarop we contact kunnen toestaan, grenzen kunnen bewaken en ons durven uiten.

Jos_Dolstra_BML, ConsultPraten over een blokkade kent zijn grenzen. Soms ervaar je dat je niet verder komt. De diepste pijn is zover weggedrukt dat we met praten alleen niet in deze delen geraken. Het inzetten van lichaamswerk voor heling is onontbeerlijk, omdat het lichaam een eigen geheugen in zich draagt. Ons lichaam is onze grootste informatiebron en toont ons in lichaamstaal en lichaamshouding wat onze drijfveren zijn.
Vanuit de lichaamsgerichte coaching van BML wordt alles wat zich aandient  omarmd als informatie. De coach zit niet achter een bureau, maar stelt zichzelf als “sound board” beschikbaar om  te duiden, te spiegelen en te confronteren. De coach biedt de cliënt de ruimte om de informatie vanuit het lichaam die verscholen ligt in gesproken taal te verkennen en het eigen kader te verbreden. Te ontdekken welke nieuwe beweging in de oude ervaring mogelijk is.  Alleen door het nieuwe te ERVAREN  en letterlijk in het lichaam de emotie te beleven kan een  transformatie worden bereikt. Om te geraken in de wereld van ons onbewuste zullen we een symbolische taal mogen spreken. Een coaching die reikt voorbij kennis en theorie, maar die gebruik maakt van het hier en nu en de daar beschikbare creativiteit, dat is BML.

Om in de woorden van Jos Dolstra zelf af te sluiten: De diepe kern van BML vormt voor mij de balans tussen de persoonlijkheid en de ziel. Geef jij uiting aan wie je in de kern van je wezen bent?”

Voel je welkom een afspraak te maken voor een persoonlijk consult of kijk in de agenda om deel te nemen aan een groepssessie.

Bron: www.bmli.nl

Meer informatie over BML