Voeding is een onderdeel van vitaliteit. Voeding moeten we hier niet verwarren met eten, want eten hoeft geen voeding te zijn. Ben ik nog te   volgen? Herken je dat je lekker gegeten hebt, maar net teveel op hebt? pffffff, even lekker languit op de bank, moe van het eten. Dat is toch vreemd? Eten zou juist energie moeten geven, toch? Dat doet eten natuurlijk ook, maar niet als we meer of anders eten dan wat we nodig hebben. We eten nu ook uit gezelligheid, uit verveling, om emoties weg te drukken, omdat we ons flauw voelen, etc. Allemaal redenen die het jou wellicht voldoende waar zijn om te eten.
Maar nu stel ik je de vraag andersom. Als dit het jouw waard is om te eten: gezelligheid, verveling, flauwte, emoties, etc. Wat is het jouw dan waard om je te voeden? En hoe doe je dat?

We werken eraan in onze vitaliteittrainingen en zoeken manieren van voeden waar jij je lekker bij voelt, vitaal van wordt en vitaal bij blijft.

Ondertussen kwam ik een aantal mooie websites tegen waar je veel informatie over voeding en haar waarde vindt en waar je makkelijk en direct mee aan de slag kunt.

http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/

http://www.caloriedagboek.nl/