In 2012 stoppen de eerder opgezette voordeelregelingen om geld opzij te kunnen zetten voor je levensloop. Althans als regeling via je loon. De regelingen werden niet gebruikt zoals bedacht was, namelijk om in hoogtijdagen extra rust en ruimte in te plannen. Praktijk leerde dat mensen het opspaarden om bijvoorbeeld eerder met pensioen te kunnen gaan in plaats van tussentijds vrij. En juist in tijden van vergrijzing is vervroegd met pensioen gaan niet de bedoeling. En juist daar komt een extra rustpauze wel van pas, want daarmee houden we het beter en makkelijker vol om langer door te werken. De belastingdienst spreekt voor 2013 over een vitaliteitsregeling. Dit klonk me natuurlijk direct goed in de oren, totdat ik verder las dat het een vorm van sparen is dat de spaarloonregeling en levensloopregeling vervangt: het vitaliteitsspaarplan, wat over de jaren 2012 en 2013 verspreid wordt geïntroduceerd.

Maar wanneer ik verder lees is het doel erachter mooi en sluit het aan bij mijn visie dat het belangrijk is om in- en ontspanning met elkaar af te wisselen. Voor z(z)p’ers wordt het makkelijker om aan de vitaliteitsregeling deel te nemen en voor ondernemers en werkgevers is het minder administratief werk en ook dat is plezierig, weet ik uit eigen ervaring. Al met al veel focus op verlichting van inspanning en verhoging van ontspanning. Voor de financiële bijkomstigheden verwijs ik je via onderstaande linken door naar mensen die zich daar meer specifiek mee bezig houden. Voor hier wil ik je graag vertellen over wat het effect hiervan kan zijn op jouw welzijn als werknemer, als ondernemer of zelfstandig professional als jij je vitaliteit gaat regelen. Niet alleen financieel, maar ook en juist vooral direct en simpel toepasbaar in je dagelijkse gang van zaken. Prima dat je gaat sparen voor de langere termijn en de langere rustpauzes, maar om jezelf vitaal te voelen hoef je niet eerst jaren te sparen. Integendeel, dat behaal je juist het meest gemakkelijk door het als een dagelijks (kort) ritueel in te passen. Bijvoorbeeld door elke ochtend
Qigong oefeningen te doen, te mediteren, te zingen, visualiseren, ademoefeningen te doen, aloë vera drank als dagelijks portie toe te voegen, een
dagelijkse wandeling in de buitenlucht, etc . En daarnaast helpt het u natuurlijk ook wanneer u minder chemische toevoegingen en suiker eet, stopt met roken, meer antioxidanten inneemt, kortom bewuster eet en leeft.

Ik kan u echter vertellen dat hoe simpeler het is, hoe groter de kans is dat u het dagelijks toepast en dus ook dat u er een duurzaam positief effect van heeft. Neem uzelf dus nu iets voor, iets wat gemakkelijk uw aandacht vast kan houden, wat simpel toe te passen is en dus voor langere tijd plezier oplevert. Dat is wat ik leuk vind om te doen: Mensen mogelijkheden bieden om met eigen mogelijkheden en op simpele wijze te genieten. Zich fijn te voelen, blij te maken, gelukkig te zijn.

Natuurlijk kan NLP, systemisch werk, beweging, voeding en Aloe Vera hieraan bijdragen en dat gebruik ik ook intensief wanneer ik met mensen werk. En steeds blijft dit alles gericht op wat u wilt, wat u dichterbij uw eigen passie en gevoel van gelukkig zijn brengt, want daar draait het mijn inziens om. Om plezier te ervaren in het leven. En iedereen heeft wel eens een moment waarop dat minder of zelfs helemaal niet voelbaar is, maar dan is het de kunst om die veerkracht te hebben om hiermee om te kunnen gaan. Te weten dat het weer veranderen kan. Ondanks het vervelende gevoel weten dat er een keuze is in hoe u hiermee om kunt gaan, eventueel met hulp, maar steeds weer op weg naar de momenten van plezier! Elk traject is op maat met aandacht voor degene die ik voor me heb en met de intentie om een plezierig effect te creëren, voor langere tijd: uw vitaliteit en plezier duurzaam en met aandacht organiseren!
Met financiële regelingen wil ik de vitaliteitsoefeningen en mogelijkheden om dagelijks toe te passen niet vergelijken, want van alle regelingen die ik de afgelopen 20 jaren de revue heb zien passeren is er volgens mij niet 1 die nu nog bestaat, dus….

Maar voor de volledigheid hierbij nog een korte toelichting over de financiële vitaliteit volgens de belastingdienst:
– Belastingvrij sparen zonder verplicht doel kan natuurlijk bijdragen aan uw vitaliteit. Enerzijds het gevoel te hebben financiële ruimte te hebben geeft al rust en anderzijds het concreet in te kunnen zetten voor reizen en ontspanning draagt direct bij aan uw welzijn en vitaliteit. Uitgifte is persoonlijk en uw keuze zal de grootte van het effect hierop mede bepalen natuurlijk.
– Tevens wordt in het nieuwe plan scholing gestimuleerd. Dit houdt in dat scholing fiscaal aftrekbaar wordt vanaf € 250,00 in plaats van € 500,00, waardoor ook de kortdurende scholingstrajecten van Inner Dreams onder deze voordeelregeling kunnen vallen.

Meer informatie over de regeling vindt u op de site van de overheid:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/circulaires/2011/09/20/informatieblad-vitaliteitsregeling.html

De voor- en nadelen van de vitaliteitsregeling op een rijtje:
http://www.z24.nl/z24geld/artikel_243495.z24/Vitaliteitsregeling__alle_voor-_en_nadelen.html