Vrijdagochtend 30 januari, de laatste werkdag van 2011, was het zover: een eerste bijeenkomst met als thema Vitaliteit in het bedrijfsleven voor de 45+ werknemer. Een mooie dag om terug te kijken op afgelopen jaar, op hoe vitaliteit een plek gehad en/of gekregen heeft. En een mooie dag om vooruit te kijken naar hoe we vitaliteit in 2012 op de agenda zetten.

Samen met Ron Crone uit Uden heb ik het initiatief opgepakt om spontaan en in korte tijd mensen aan te spreken en via social media te verzamelen om te kijken welke cocreatie met dit onderwerp tot stand kon komen. Zowel via twitter, als via Linked In, kreeg ik verschillende reacties op onze kreten over Vitaal45Plus en Serendip-IT bood hiervoor haar vergaderzaal aan om de cocreatie plaats te laten vinden, prachtig!

Met 8 mensen hebben we een moderatiesessie gehouden en de verschillende visies in kaart gebracht. Het mooie van een moderatiesessie is dat iedereen zijn/haar inbreng kan doen en het uitdaagt tot het laten spreken van ieders creativiteit. En dat is gelukt!

We hebben mooie creaties tot stand gebracht en tot concrete stappen uitgewerkt van wat een ieder hiermee voor 2012 kan doen. Alleen of gezamenlijk.

Wat mij betreft krijgt deze cocreatie zeker een vervolg! Voor degene die meegedaan hebben en de informatie digitaal willen: het is paraat. En voor de anderen: mocht je er meer van willen weten, mee willen sparren of er nu alvast met me over hebben en een kopje koffie met me drinken, just let me know…