…‘hot’!
Je ziet en hoort er steeds meer over. Al langere tijd leg ik uit wat ik doe als vitaliteitscoach, maar ik merk dat dit steeds minder vaak nodig is en het een steeds meer op zichzelf staand begrip wordt. Ook merk ik dat de vraag ernaar steeds concreter wordt. Ik werk er zelf al jaren mee (en ook aan) en zie en hoor dat het binnen het bedrijfsleven ook steeds meer een gemeengoed wordt. Nou ja, gemeengoed, er mag over gesproken worden en het komt zo af en toe al op de agenda. We zien een verandering in het belang van gezondheid en dat uit zich onder meer in vitaliteitsmanagement. Niet alleen een aanbod van sporten of bewegen van de werkgever aan de werknemer, maar verandering van eten in de kantines en meer persoonlijke coaching en training op het gebied van vitaliteit, om het ziekteverzuim te verminderen en het plezier en het rendement te verhogen, ja toch? Ik zie en hoor het al steeds vaker rondom mij en volgens mij al verschillende met mij.

Dat er steeds vaker over gesproken wordt is mooi, maar wat is vitaliteit eigenlijk?
In het woordenboek vinden we de betekenis Levenskracht” .

Wat geeft jou je levenskracht? Dat is waar ik me mee bezig houd en ik doe dit voornamelijk vanuit de communicatiemethodiek NLP en gebruik dat in combinatie met andere manieren. Ik doe dit met aandacht en richt me hierbij op duurzame inzetbaarheid van werknemers. Vitaliteit is wat mij betreft een belangrijk aspect in je leven, voor iedereen. Het maakt het mogelijk om op een plezierige en gezonde manier invulling te geven aan je werk en je dagelijkse leven. Vitaliteit zorgt voor veerkracht en plezier.
Het maakt dat je (weer) initiatieven neemt en enthousiast en met passie in het leven kunt staan.

Voor mij persoonlijk betekent vitaliteit erg veel. Het zorgt ervoor dat ik mezelf goed en flexibel voel en het werk kan doen dat ik leuk vind. Dat ik een actief leven kan leiden en de energie heb om ook naast mijn werk te leven en nieuwe dingen uit te proberen. Dat ik kan werken, sporten, relaties kan opbouwen en onderhouden, initiatiefnemer kan zijn, vrouw, buurvrouw, vriendin, zus, dochter, bestuurslid, nicht, tante, collega, trainer, coach, vrijwillige begeleider, etc. En daar geniet ik van!

Genieten doe ik van actieve inspanningen, maar ook van ontspanning. Hiermee houd ik rust en actie in balans en houd ik ook mijn energievoorraad op peil. Als zelfstandig ondernemer vind ik het plezierig voldoende fit te zijn om op onverwachte zaken in te kunnen spelen, zonder dat ik daarna totaal uitgeput ben. Vanuit ervaring en samenwerking met collega’s en bedrijven heb ik hierin programma’s ontwikkeld waarvan ik iedereen mee wil laten genieten.

Emoties spelen een grote rol in het kader van vitaliteit. We onderzoeken welke rol zij spelen en hoe deze emoties effect hebben op je welzijn en op je functioneren. Hetzelfde kunnen we doen met voeding, gedachten en bewegen. Zowel fysiek als sociaal emotioneel als mentaal. Wanneer we deze 3 (weer) met elkaar in balans hebben gebracht, voel je je snel ‘beter in je vel zitten’ en spreken we over vitaal wel-zijn.

Vitaliteit hoort op het programma, en kan middels training of coaching worden aangepakt, op maat worden gemaakt en vanuit meerdere invalshoeken worden bekeken. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op voor een kopje koffie en ik luister naar wat er speelt en geef je graag mijn mogelijkheden, want iedereen kan vrolijk vitaal zijn!

Afspraak maken voor een kopje koffie? Neem dan contact met me op via telefoon of mail,
https://www.innerdreams.nl/over-ons/contactformulier/