Afgelopen maandagavond was er weer een bijeenkomst van Social Media Club in Veghel. Een bijzondere vond ik. Als mede organisator was ik al een aantal weken bezig met het thema “Goede Doelen” en de sprekers die hierover zouden gaan vertellen.

De sprekers waren 3 mensen, ouders, die naar aanleiding van een heftige gebeurtenis in contact zijn gekomen met social media en nu kwamen vertellen over wat hen dit opgeleverd had. In mijn voorbereidingen, las ik blogs, zag ik filmpjes en las ik reacties van anderen hierop, wat een beweging van en door mensen en wat een ontroering. Er waren voldoende momenten waarop ik het niet droog hield.

wat het nog meer bijzonder voor mij maakte was dat deze mensen naast hun verdriet ook hun passie lieten spreken. Lowie & Yvonne van Gorp verloren hun 10 jarige dochter Guusje na een heftig ziekteproces. Wat een kracht bezit je als mens als je in dit verdriet je naastenliefde weet te voelen voor de verzorgers van Guusje en de kinderen en hun naasten die nog in soortgelijke processen zitten.
Arnoud en Karin van Velzen verloren hun 16 jarige dochter na een ziekteproces en hebben in dat proces een waardevolle vakantieweek gehad, waarin ze als gezin ‘gewoon’ even samen konden zijn, zonder dat zij de ouders van de zieke waren of hun zoon het broertje van, maar even ‘een gewoon gezin op vakantie’. Wat een kracht heb je als je dit naast je verdriet vervolgens weet om te zetten in dienstbaarheid door het opzetten van gratis vakantieweken voor deze gezinnen in een vakantiepark in Nederland.
En Yolanda de Fijter verloor samen met haar man Edwin haar 4 weken oude zoontje aan een combinatie van ziektes die ze in Nederland nog niet eerder gehoord hadden. Yolanda kende hierdoor het gevoel als ouder om zonder informatie te zitten en zet zich belangeloos voor anderen in om meer onderzoeken uit te kunnen voeren en grotere genezingskansen te ondersteunen, vanuit een warm en dienstbaar hart.

Ik ben onder de indruk en draag allen een warm hart toe en zou het geweldig vinden als jullie dat ook. Deze goede doelen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken, net als de mensen die deze in het leven geroepen hebben!

Meer informatie:
http://guusje-lowie.blogspot.com/ en @Lowievangorp
http://www.lucai.nl en @stLucai
http://www.tributetoguus.nl/ en @YolandadeF of @TributeToGuus

Het zijn mensen die het verschil maken en deze mensen maken het verschil!