Vanuit Inner Dreams leer ik zelfstandig dienstverleners en professionals hoe ze beter in balans kunnen raken. Meer vitaliteit in hun leven kunnen ervaren en (weer) in de flow kunnen komen.

In 2012 heb ik daar weer enorm veel van genoten en ook van geleerd. Vanmiddag zat ik samen met een vriendin te kletsen en te dromen over 2013. Nu terug thuis kijk ik eerst nog eens terug op 2012, voordat ik afsluit en verder ga.

Op zaken terugkijken kan ons bewustmaken van wat we allemaal al geleerd, gepresteerd, gemaakt hebben. Het maakt voor ons het verschil duidelijk tussen ons beginpunt en ons huidige standpunt. Dit kan verhelderend zijn, ons laten zien dat er meer is dan we dachten.  Het is fijn om te zien wat we allemaal al gedaan hebben: hoeveel werk er gedaan is, welke stappen gezet zijn, maar het is ook herkenbaar in de zin van hoeveel bladzijden al gelezen, hoeveel al geleerd, hoeveel kilometers al afgelegd, hoeveel kilo’s al kwijt, etc. Focussen op onze bereikte resultaten.
Wanneer we echter blijven hangen in ‘ja, maar….’,  ‘wat als….’ en ‘had ik maar…’  dan maken we geen verbinding met de resultaten die we bereikt hebben, maar met een vervelend gevoel dat iets ons onderweg opgeleverd heeft. Dit maakt moe. Zorgt dus voor minder vitaliteit. Stop er dus mee om deze zinnen te denken en te zeggen, vandaag nog.

Hieronder een opsomming van een aantal indrukwekkende momenten met Inner Dreams in 2012.
Indrukwekkend omdat ik ontdekte dat het een coachsessie was die mij inspireerde, nieuw voor me was, of waarbij mijn hart sneller ging kloppen en ik ervan in mijn eigen flow kwam. Ervaringen die me bewust maken van de resultaten die ik afgelopen jaar heb geboekt.

Januari
– 
start met uitvoer van voornemens (zie hierover ook mijn eerdere blog: https://www.innerdreams.nl/2012/01/hoe-voornemens-tot-een-succes-leiden/)
– coaching jonge moeder in relatie tot work-life balance in combinatie met hoe om te gaan met eigen hoge sensitiviteit (HSP)
– inspiratiedag in Antwerpen door de Engelse Diane Page
– een vervolg van de organisatie van bijeenkomst voor Social Media Club in regio Uden en Veghel, SMC0413
– start cursussen volksuniversiteit Oss
– start Libelle Academy

Februari
– coaching van vrouw met onzekerheid in haar relatie en gebrek aan zelfvertrouwen (in combinatie met drugsverleden)
– coaching jongere in voorbereiding op proefwerken en eindexamens
– Internationaal congres in Boedepest met collega’s
– start cursussen volksuniversiteit Boekel/Venhorst
– aan de slag met bedrijfsfilm voor Inner Dreams (zie hier het resultaat: http://www.youtube.com/watch?v=G-wH-VWgG4A&feature=share )

Maart
– coaching van vrouw met wens tot carrière switch met mogelijke gevolgen voor haar gezin.
– coaching jongere in voorbereiding op eindexamens
– start voorbereiding cursus Vitaal en in Balans in samenwerking met Paul Strijbos van Inner Stars (zie hierover mijn eerdere blog: https://www.innerdreams.nl/2012/03/gratis-informatiemiddag-cursus-vitaal-en-in-balans/ )
– Succesdag met Deense netwerkmarketeer Kim Madsen
– lezing en workshop over voeding en vermoeidheid (CVS)
– aan de slag met netwerkmarketing
– een bijzondere avond bij SMC0413 (zie hierover mijn eerdere blog: https://www.innerdreams.nl/2012/03/bijzondere-avond-bij-smc0413/ )

April
– trainingsdag Edward Ludbrook
– start afslanktraject. Eerst zelf ervaren en er later dit jaar anderen mee coachen
– coaching jonge moeder in relatie tot work-life balance eindigt met succesvolle uitkomsten en ze geeft aan een opleiding te willen gaan volgen voor intuïtieve ontwikkeling en met mij in contact te willen blijven voor wat betreft haar hoge sensitiviteit (HSP).
– coaching oudere vrouw in verband met rolconflict nu kinderen uit huis zijn
– coaching startende ondernemer met betrekking tot work-life-balance, vitaliteit. Een balans opmaken tussen inspanning en ontspanning, gecombineerd met het onder de loep nemen van voedingspatronen en beperkende overtuigingen hierin.

Mei
– coaching en training van aantal vrijwilligers met betrekking tot voedings- en bewegingspatronen
– positiestijging in Netwerkmarketingconcept
– nieuwe starters in netwerkmarketingconcept coachen en doelenbord workshop begeleiden
– berichtje van jongere dat examens goed gegaan zijn en dat coaching en oefeningen baat hebben gehad!

Juni
– als gezinsbegeleidster mee naar Egypte (zie hierover mijn eerdere blog: https://www.innerdreams.nl/2012/05/ik-ga-naar-egypte/)
– week als vrijwilliger aan de slag op SprinkHaanKamp, zie ook de website www.sprinkhaankamp.nl

Juli
– coaching jongeman nadat zijn relatie door zijn partner beëindigd werd en kampte met slaapproblemen (hierbij maakte ik gebruik van mijn eerdere blog met 10 slaaptips: https://www.innerdreams.nl/2012/05/slaapproblemen-10-tips-om-je-slaap-te-verbeteren-en-vitaliteit-te-verhogen/ )
– mijn 1e examinering van 3 NLP practitionergroepen bij Smara Siddhi in Schiedam. Een 3 daagse met geweldige momenten en prachtige cadeaus
– persoonlijke en spirituele ontwikkelingsreis in de graancirkels in Engeland, gevolgd door een week thuisvakantie met rust en meditatie

Augustus
– tijd voor evaluatie, stilstaan en bezinning
– coaching jongere met betrekking tot invulling vrijetijd in vakatieperiode
– cultuurdag Uitpunt Veghel in bibliotheek verzorgd voor jongeren Zwijssen College Veghel

September
– seminar over ervaren en denken van drs. Jagdish Parikh (de man die de oosterse mentaliteit als geen ander aan de westerse handelsgeest weet te koppelen. Je ervaring is niet wat er met je gebeurt, maar wat je doet met wat er met je gebeurt. En wat je doet met wat er met je gebeurt, wordt bepaald door wat je denkt dat er met je gebeurt. Het gaat om je perceptie van de werkelijkheid. Dat is de kern van de zaak).
– nascholingsdag vereniging Vitaliteitkunde “Body en Mind” van Jos Dolstra
– start cursus voor persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot zelf leven vanuit Hart & Ziel
– naar aanleiding hiervan counselsessie met freelancer over hoe zakelijk te ondernemen vanuit eigen passie en missie

Oktober
– start trainen NLP practitioner vrijdaggroep bij Smara Siddhi (in nieuwe pand in Ouderkerk aan de IJssel!)
– start trainen NLP practitioner weekendgroep bij Smara Siddhi
– counselsessie voor zelfstandig ondernemer in kader van gepassioneerd ondernemen
– slagroomnetwerk bijeenkomst voor dames met vervolgcontacten voor nieuwe coachopdrachten
– jongere met asperger heeft extra begeleiding nodig tijdens zijn eerste stage, waar hij begeleiding mist. Gesprekken met jongere, stagebegeleider, school, ouders. Stress loopt uit en resulteert in hoofdpijn en emotionele uitbarstingen. Er volgen coachsessies, gevolgd door de keuze deze stageplek te beëindigen en eerst tot rust te komen alvorens te kijken hoe/wat verder. Na coaching en keuze om te stoppen is er rust voor nu, zowel voor jongere als omgeving

November
– start van reeks gratis vitaliteitsbijeenkomsten in samenwerking opgestart met Inner Stars uit Veghel
– 2 daagse training over gezondheid voor NLP Health Coaches, verzorgd door Chris & Tim Hallbom
– Jongere met gilles de la tourette en adhd komt ziek thuis te zitten van school. Door de wens om aan de omgeving tegemoet te komen vraagt hij teveel van zichzelf en loopt de spanning te hoog op. Er volgen gesprekken met de jongere, ouders, school, psychiater
– start coaching afslanktrajecten
– nascholingsdag NVNLP met workshop regressie-therapie in combinatie met NLP en energetisch werken tijdens coachwerkzaamheden

December
– counseling in kader van komende veranderingen volgens voorspellingen van de Maya’s
– gezinscoaching van jongere met depressieve gevoelens
– coaching van vrouw na postnatale depressie
– counseling in kader van bewustzijnsontwikkeling

 

en hoe verder in 2013?
dat volgt via een doelenbord, zoals een aantal van jullie al van mij gewend zijn, en hier zien jullie vast snel meer van 😉

Goede jaarwisseling allemaal en geniet ervan!