aloe-veraA is van ALOE VERA Een plant die al 5000 jaren haar medicinale werking bewijst en ons lichaam ondersteunt in herstel en behoud van ons afweersysteem
B is van BIOLOGISCH Stem je af op de seizoenen en eet wat voor handen is vanuit de natuur op de plek waar je leeft / je bevindt.
C is van COACHING Het zorgt voor ontwikkeling van je persoonlijke processen, doelen en effectiviteit. Vermindert en verwijdert vervelende gedachten en angsten.
D is van DROMEN Een belangrijk onderdeel van het leven is dromen. Durf je te dromen? Weet je wat jouw dromen zijn? Geef jezelf er dagelijks ruimte voor en geniet ervan dat alles daar kan en ontdek welke nieuwe mogelijkheden je hier ontdekt om toe te passen in je dagelijkse leven. (De Pijnappelklier speelt hierin een voorname rol)
E is van EFFECTIVITEIT. Dat je inspanningen bijdragen aan wat je wil realiseren.
F is van FYSIEK Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe zit jij er fysiek bij?
G is van GEZOND GEWICHT Ons gewicht kan ons parten spelen in onze gezondheid en vitaliteit. Een gezond gewicht is van belang voor lichaam en geest.
H is van HELEN Daar  waar je je nog incompleet voelt brengt helen, healing uitkomst.
I is van IMPULS Waar/ hoe kan jij een impuls gebruiken om in beweging te komen tot meer vitaliteit? Elke impuls doet iets, zoek jouw impuls.aloeDrinks
J is van JEUGDIG Je bent zo oud als je je voelt. Jeugdig denken is belangrijk voor onze ontwikkeling. Zodra we denken dat we oud zijn en minder toekomst voor onze ogen zien, voelen we ons sneller oud.
K is van KRACHT
L is van LEVENSENERGIE, zowel lichamelijk als geestelijk
M is van MASSAGE van MERIDIAAN of MARMAPUNT. Massage heeft verschillende effecten. Met gerichte druk of massage op meridianen of marmapunten kunnen we ons lichaam van buitenaf helpen van binnenuit te vitaliseren,
N is van NATUUR en NATUURLIJK en ook van NLP, Neuro Linguistisch Programmeren
O is van ONTSPANNEN
P is van PASSIE Wanneer je kunt doen waar je hart enthousiast van wordt, je gepassioneerd van bent, komt dit je vitaliteit ten goede.
Q is van QI GONG Een chinese bewegingsleer die je helpt om je energie(en) met elkaar in balans te brengen. Zowel bij jezelf als in relatie tot je omgeving
R is van RUST, REINHEID, en REGELMAAT
S is van SAMENLEVING Welke normen en waarden zijn er in jouw samenleving, cultuur? Welke plek neem jij in en hoe draagt dit bij aan jouw vitaliteit?
T is van TIJD, deze is subjectief en een verzonnen fenomeen voor onze hersenen. Hoe ga jij met tijd in relatie tot vitaliTEIT, om?
U is van ULTIEM genieten
V is van VOEDING, waaronder vitaminen (& mineralen), maar ook vezels, vetten (en koolhydraten en eiwitten)
W is van WATER Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Neem dagelijks voldoende water, vocht, zodat je dit ruimschoots in stand houdt
Y is van YOGA, brengt ons lichaam met haar omringende energie weer in beweging. Goed voor lichaam en geest.
Z is van ZUURSTOF Zorg voor een goede ademhaling, bijvoorbeeld via hartcoherentie, mindfullness of meditatietechnieken.

Een opsomming van waar ik aan denk bij die letter in relatie tot vitaliteit.

Wat heb jij voor jou nog toe te voegen aan deze ABC?