Zit jij op de juiste plek? Zie jij waar je staat en waar je naar toe wilt?
Je hebt gekozen voor een opleiding, bent enthousiast aan de slag gegaan met werken, laat jezelf begeleiden, volgt nascholing en stuurt jezelf bij, maar is dit werkelijk wat jij wilt?

De eerste stap op weg naar werk succes en voldoening is het begrijpen van wie jij bent, wat je kan en wat hierbij een goede pasvorm voor jou is. Zo is het ook met een sporter die een topsporter wil worden.
Hiervoor is het ook nodig om te leren herkennen wanneer je lekker in “jouw flow’ zit en wanneer je “vast” zit. Het is nodig flexibel te zijn voor het neerzetten van prestaties, kunnen omgaan met (on)verwachte situaties en begrip hebben voor de plek die jij hebt met jouw baan binnen de organisatie om te kunnen gedijen en groeien in je carrière. Je mogelijkheden en onmogelijkheden kennen. Je grenzen zien, voelen en opzoeken, zonder er aan voorbij te gaan. Je eigen potentieel vrijmaken, verder ontwikkelen en groeien!

404812_325770520798053_1344290081_n

Je praat, denkt, voelt en doet je werk. Met je oplettendheid zorg je ervoor dat je jezelf bijstuurt waar mogelijk en zo ook nog tijd over houdt voor de leuke dingen van het leven.

Maar soms wil je gewoon net iets anders, of iets meer in je werk! Wanneer jij verandering wilt in je huidige situatie omdat je meer wilt, anders wilt, in een moeilijke situatie zit of simpelweg nog doelen op het lijstje van je carrière hebt staan, dan is het zinvol een coach in te schakelen!

In mijn coachwerk gebruik ik inmiddels ‘evidence based’ technieken die tot resultaat hebben:
– dat je inzicht krijgt in wie jij bent en hoe je dit in kunt zetten voor jouw carrière doelen
– een andere baan of carrière wellicht een betere pasvorm voor jou zou zijn
– meer grip op en inzicht in hoe anders om te kunnen gaan met een moeilijke werksituatie

Coaching gericht op je werk, je carrière geeft je een plek om te praten over je waarden, sterke punten en interesses. Ik wil je helpen begrijpen, je laten zien en voelen wie je bent en wat je voor ogen kunt stellen voor jouw toekomst. Zowel persoonlijk als professioneel.

Hiervoor kan ik ook gebruik maken van testen, assessments, om meer helderheid te kunnen krijgen in wat soort type jij bent, mocht dit nodig of wenselijk zijn.

In de praktijk merk ik dat de manier van coachen in gespreksvorm, in stilte, al wandelend in de natuur mensen weer zo in contact brengt met hun gevoel en wat ze echt willen dat testen vaak overbodig zijn. Het is zo belangrijk om te kunnen doen wat je leuk vindt, waar je passie ligt, zeker in je werk. Hier ben je praktisch dagelijks mee bezig!

self esteemNa het bekijken van de resultaten van je startmoment, onze gesprekken en deze evaluaties, zal je zinvolle feedback ontvangen. Je ontvangt tevens een plan van aanpak voor het bereiken van jouw doelen.
Vanaf het begin tot het einde van het realiseren van jouw doelen kun je hiervoor coaching ontvangen. Ik zou zeggen maak er gebruik van: persoonlijk, via mail, telefoon of Skype, ik ben daar erg flexibel in.
Op deze manier word het mogelijk de optimale carrière te krijgen of om de optimale voorwaarden te scheppen om te gedijen en groeien in de baan waarin je je nu bevindt. Zou dat niet heerlijk zijn?! Doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt, dat geeft energie, vitaliteit!
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en samen jouw pad te bewandelen waarin jij kan groeien en jouw doelen neerzet!

bron 1