De trouwe lezers hebben gemerkt dat ik de afgelopen paar weken minder consequent heb geblogt en minder actief was op social media. Ik had wat extra ruimte nodig om de balans bij mezelf te herstellen na een intense periode van teleurstelling, boosheid en verdriet. Intense gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld verlies, afscheid of dood vragen aandacht. De emoties die hiermee gepaard gaan vragen tijd, rouw kost tijd. Ook bij vitaliteitscoaches zoals ik, zo mocht ik aan den levende lijve ervaren….
I think it s stress

Ik wil hier niet ingaan op de inhoud, maar ik wil het wel zo brengen dat anderen zich er wellicht in kunnen herkennen en van kunnen sterken. Ik zat namelijk aardig in de knoop met mezelf en de situatie vol onmogelijkheden. Toen ik erover ging praten, ontdekte ik namelijk dat heel veel mensen met verdriet, boosheid, emoties rondlopen naar aanleiding van onverwachte situaties of niet vervulde hoop. Bij mij was het zo dat het op een paar punten in mijn leven leidde tot een stagnatie. Herken jij dat misschien ook? Het gaat eigenlijk op best veel vlakken goed, je hebt ook niet direct iets om over te klagen, maar toch is er dat ene ….. Dat ene dat toch steeds in je leven aan- of afwezig is.
Bij mij leidde het tot stagnatie, vastzitten, geen andere opties meer zien, gevolgd door het los moeten laten en het accepteren van verlies. Ik zat vast in eerder door mij zelf gemaakte denkbeelden en patronen rondom dat ene onderwerp. Ik had in eerste instantie niet door op hoeveel andere vlakken in mijn leven dit ene onderwerp doorsijpelde en ook daar inmiddels effect had. Herken je dat? Het houdt je wel bezig, maar je bent je er eigenlijk niet bewust van hoeveel en hoe vaak.In de knoop Net als ieder mens vind ook ik het niet fijn pijn en verdriet te voelen. Ik zocht afleiding en stortte mij op mijn werk. Ik vond dat heerlijk, want ik heb leuk werk, maar hier kwam nog een teleurstelling. Ik merkte dat ik dit niet meer op dezelfde manier kon doen. Het lontje was korter, ik was sneller moe. Lichaam & geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat bleek ook nu weer. Dat wat zich geestelijk afspeelde had effect op mijn lichaam. De zorgen, het gepieker, de angst, de onzekerheden, de overgave enerzijds en de controle willen hebben anderzijds, het los moeten laten en toelaten van boosheid, teleurstelling en verdriet. Het sloeg na een tijdje allemaal terug op mijn lijf. Emoties van levensgebeurtenissen die zich op verschillende fronten begonnen te uiten. Menselijke processen van rouw….. ik ken ze nu op bijzondere wijze van dichtbij.

 Aan de ene kant zijn er dan al deze emoties en aan de andere kant gaat het leven gewoon door!

Je leven leven met dat wat er is, dat is wat ik leerde
Ik leerde dat niets blijft zoals het is, alles is continu in beweging

Naast een proces van afscheid en loslaten loopt tegelijkertijd een proces van vernieuwing en opbouwen.

HerfstcoachingMet name de afgelopen weken zijn voor mij bewogen weken geweest. Ik ontdekte dat ik weer meer in beweging kwam, letterlijk en figuurlijk. Zoals al gezegd is het jaar 2013 is voor mij en mijn partner op meerdere manieren al een bijzonder jaar. In eerste instantie persoonlijk, maar naar later bleek ook zakelijk. Eerst met een daling en negatieve effecten en nu met een stijging en positieve effecten! Het bewijs is er dat niets blijft zoals het is en na elke stagnatie weer een nieuw proces op gang komt. Zo gaat dat in de natuur en zo gaat dat ook met menselijke processen. We ervaren nu na een tijd van spanning en onzekerheden weer rust, van buiten en van binnen en dat doet goed. Er ontstaat weer meer en meer balans en dat geeft weer energie en vitaliteit!

Ook ik ben blij als ik kan genieten van mijn eigen tips. Ik kan zo opnieuw ontdekken dat ze ondersteunend zijn in een proces naar meer balans, innerlijke rust, vitaliteit. Hoe mooi is dat?!


Ik ging van stagnatie weer naar creatie, yeah!!  
En daar kunnen jullie van mee gaan genieten, lees maar eens verder.

-> Een van de resultaten is een vitaliteitstest op de website, yeah!
Doe meteen onze gratis test

-> Een ander resultaat is de eerste seizoensbrief,  yeah!
Heb je deze nog niet ontvangen? Via de website kun je aangeven dat jij deze ook wilt ontvangen.

-> Weer een ander resultaat is het goede verloop van een nieuw opgestarte opleiding, yeah!fit en in workout
Vanaf januari zal ik dit integreren in zowel de cursussen als de coachsessies. Het betreft de connectie tussen je levenshouding en je lichaamshouding

-> Een proces waarvan het resultaat in 2014 volgt is een online monitoring van bewegen, slaap, ademen en voeding, yeah!
Je kan zelfstandig en fysiek bewegen. In je eigen virtuele ‘sportruimte’ wordt dit gezien en genoteerd, waardoor je online en op afstand begeleid kan worden

-> Er is een mini E-book beschikbaar op de website, gratis, yeah!
Anti stress tips die je direct in je dagelijks leven toe kan passen voor meer balans, meer ‘work-life balance’

-> Er zijn cursussen en trainingen in de maak, yeah!
Een 3-daagse retraite voor persoonlijke ontwikkeling staat al op de agenda, er volgt nog meer!

-> Het eerste E-book smaakt naar meer, yeah!
Vanuit kennis, ervaringen, studies en interesses ben ik gaan bundelen. Dit kan niet binnenskamers blijven en het krijgt een vervolg, want ik ga uitpakken en delen!

 

Ik vind het fijn mijn ervaringen te delen, zodat andere zich ook gekend kunnen voelen in hun ervaringen en gevoelens, emoties. Spreek me gerust persoonlijk aan als je vragen aan me hebt of iets persoonlijk met me wilt delen. Ik weet wat een luisterend oor voor effect kan hebben.  Er waren voor ons veel mensen die dit voor ons deden en ik geef dit graag weer door voor anderen.
Zo maken we samen de wereld een stukje lichter in tijden dat het zwaar kan voelen, toch? Voor nu wens ik je alle goeds en sluit ik af met vitale en vrolijke groeten, Léonne Meijs

Leonne Meijs