Lichter levenLichter Leven is het thema van de volgende maand van de spiritualiteit, die wordt gehouden van 19 januari tot en met 9 februari 2014.  Het is TV-programmamaker, -presentator en auteur Arie Boomsma die het essay verzorgt. Dit is gedurende de maand van de spiritualiteit voor 2,50 euro verkrijgbaar in boekwinkels.

Dit thema sluit aan bij mijn afronding van 2013 en ons groeiweekend in 2014

Tegelijkertijd kan dit thema bij ieder afzonderlijk ook verschillende betekenissen oproepen. Ik wil vragen de tijd te nemen de volgende zinnen 1 voor 1 te lezen en jezelf de tijd en ruimte te geven te ontdekken wat er bij jou gebeurt als je deze zinnen leest:

Wat betekent voor jou het woord ‘licht’?
En licht in relatie tot lichter?
Wat betekent voor jou het woord ‘leven’? en wat betekent ‘leven’ voor jou in relatie tot ‘lichter’?

Wat bieden jouw hersenen je bij deze woorden? (gedachten, beelden, geluiden, etc.)
Welke gevoelens komen bij je vrij bij deze woorden?

 

We bekijken en beluisteren vanuit onze eigen vooringenomen standpunten en denkwijzen. Spiritualiteit gaat er voor mij om dat we hiervan los kunnen zijn. Dat we ons leven kunnen leiden vanuit wie we voelen te willen zijn in plaats van te leven zoals verwacht wordt hoe we horen te zijn. Dat is voor mij een lichter leven. Wat is een lichter leven voor jou? zonlicht in de hand

 

Op de website van de maand van de spiritualiteit wordt het thema als volgt toegelicht:

Januari is de maand van goede voornemens. Een tijd waarin we de dagen graag wat lichter zien worden. Wat heb je aan het begin van een nieuw jaar nodig voor een lichter leven. En wat kun je weglaten of achter je laten ? In de maand van de spiritualiteit gaan we voor die vragen te rade – en leren we hoe verder te komen.

Bron: website maand van de spiritualiteit