In 1-2-3 stappen naar meer succes, meer vitaliteit schreef ik in mijn vorige blog.
En of je deze stappen kunt blijven zetten hangt af van je flexibiliteit!

Even geleden stond ik daarmee in de krant en hierbij het beloofde artikel ook op de website.

Stadskrant Veghel mei 2014

Stadskrant Veghel mei 2014

Hier de tekst uit het artikel in de krant:
“Flexibiliteit is een basisonderdeel van vitaliteit, wist je dat? Flexibiliteit bepaalt namelijk hoe je omgaat met vervelende gedachten, gevoelens en (lichamelijke) ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe gemakkelijker je met deze ervaringen om kan gaan en dit zien we terug in het lichaam.  Flexibelere mensen ervaren minder stress en voelen zich vitaler. (Giel Beelen, een prachtig voorbeeld!)
Omdat beweging onze diepste beweegredenen in zich draagt werk ik veel met het lichaam. De manier waarop jouw flexibiliteit zich heeft gevormd door je levenservaringen en nu tot uiting komt (of juist niet) is terug te vinden in de vorm, houding en beweging van het lichaam. Het vormt je overlevingsstrategie en houdt je staande en gaande.

In mijn manier van coachen worden blokkades en stagnaties gezien als informatie. Vanuit dit oordeelloze vertrekpunt wordt ervaren welke flexibiliteit, mogelijkheden, ruimte en creativiteit er mogelijk zijn. Informatie uit gesproken taal wordt vertaald naar de symbolische taal van het onbewuste in gebaar, houding, klank en bewegingsmogelijkheden. Hiermee komt de kracht van verbale en non-verbale begeleiding samen. Er kunnen snel en effectief nieuwe mogelijkheden ontdekt en ervaren worden, waardoor er letterlijk heling in het lichaam kan ontstaan. Er vindt een verschuiving in beweging plaats in het hier en nu.

Beweging speelt altijd een rol. Er is niets wat niet in beweging is. Elke verandering hierin lijkt lastig, maar wanneer deze in kleine stappen gaat blijkt dat het niet alleen gemakkelijker gaat, maar we hierin ook ineens veel flexibeler kunnen zijn. Door het voelen van deze flexibiliteit zetten we door en boeken we nieuwe, blijvende resultaten.

Verschillende klanten voeren het zetten van stappen letterlijk door in hun leven. “Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden” horen ze mij zeggen, “als het in je hoofd niet meteen lukt, start dan met je voeten”. Hiervoor hebben ze een bewegingsmonitor gekregen, zodat zichtbaar wordt hoeveel stappen ze dagelijks zetten. Het is een afspiegeling en een andere manier om letterlijk met kleine stappen blijvende veranderingen aan te brengen in je manier van leven. Stap voor stap veranderen, wat tot meer flexibiliteit en energie, kortom meer vitaliteit leidt.”

In 1-2-3 stappen naar meer succes, meer vitaliteit schreef ik in mijn vorige blog  En of je deze stappen kunt blijven zetten hangt af van je flexibiliteit!

Hoe creëer jij meer flexibiliteit?
Geef hieronder jouw tips voor meer flexibiliteit!