Afgelopen weken heb ik met verschillende mensen aan tafel gezeten, voor verschillende projecten in verschillende delen van het land.
De overeenkomst die elke afspraak voor mij had is dat vitaliteit een onderdeel van het project zou worden:
– vitaliteit in je loopbaan -> meer plezier, meer energie: doen wat je leuk vindt en waar je talenten liggen, zelf-ontplooiing
– vitaliteit tijdens je langdurige sollicatieprocedure -> een vitaliteitsboost voor je persoonlijkheid. Tijd om jezelf neer te zetten, vanuit kracht en vertrouwen
– vitaliteit door mee te gaan met de natuur, de seizoenen -> een ontspannen vitaliteitsdag vanuit kleur, klank en beweging. Jezelf ont-dekken en weer stralen!
– vitaliteit door te doen wat je leuk vindt -> opstartdag voor coaches. Je bezig houden met wat je blij maakt en intuïtief klanten aantrekken
– vitaliteit door assertiviteit -> ondernemend leiderschap en leidend ondernemerschap. Vertrouwen vanuit eigen kracht en kracht vanuit eigen vertrouwen

In alle gevallen was voor mij persoonlijk de leidraad: “is wat ik doe of ga doen voor mij van betekenis!” Want dat is wat mij plezier, voldoening en energie oplevert en dat is wat voor mij een onderdeel van mijn vitaliteit, levenskracht is.
Daarnaast wil ik met wat ik doe een bijdrage leveren voor mens en maatschappij en pleziert het mij als het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht lengte, vorm, kleur of inkomsten.

Gisteren hoorde ik over de Trendrede die deze week kwam, vanochtend zelfs met onderwerpen zoals: (herhaling via de website http://www.trendrede.nl/)
– Hoe verhouden oorzaak-gevolg zich met elkaar?
– Als alles met elkaar verbonden is, wat is onze eigen rol?
– duurzaamheid en holisme hebben zich bewezen
– er is verandering van een ecosfeer: “meten is weten wordt vervangen door vertrouwen in eigen kracht!”
– de enige zekerheid is aanwezigheid van constante onzekerheid
– huidige tijd vraagt om stil te staan bij wat ze doen en waar het toe leidt, vraagt om waakzaamheid en reflectie
-> het roer gaat om…. naar een maatschappij met een zoektocht naar betekenis!

Ik heb vanochtend wat tijd gehad om te kijken of ik donderdag bij Markant de heren  Tom Kniesmeijers en Bob Hutten daar over Trendrede2015 wil ontmoeten.

Het past volledig in de flow waar ik zelf in zit, want toen las ik de overeenkomst van mijn inspanningen in onderstaand citaat:

“En wat doe jij?
Verkoop je boomschors als thee? Bevredigt dat? Heb je het idee dat je baan werkelijke betekenis heeft binnen de huidige context? Moet je het allemaal nog zien, die lenterevolutie? Wacht je tot de eerste ketenkraker zich aan je poort meldt? Of tot de G-Star in jouw segment de markt van je overneemt? Mijn tip: ga op zoek naar nieuwe betekenis voor jezelf en je bedrijf. Jij bent het waard – en de wereld ook.”

Lees hier de volledige tekst van Tom Kniesmeijer over de trendrede 2015

Wat is het heerlijk om te lezen dat er verschuivingen plaatsvinden en ook logge organen nu in beweging komen….. -> “het roer gaat om!”
Ik ben geraakt, nieuwsgierig gemaakt, ken Bob Hutten nog uit een andere tijd en heb respect voor mensen die vooruitstrevend durven zijn en zichzelf daarbij voorop in het zicht zetten. Het vraagt moed, flexibiliteit en doorzettingsvermogen als je het mij vraagt, of met andere woorden: vitaliteit door te doen wat voor jou betekenis heeft!!

 

Ik heb me direct aangemeld voor donderdagavond 11 september in Markant Uden “oefenen voor een andere tijd”
Wellicht zien we elkaar daar en praten we over wat jij doet of graag zou willen doen en wat voor jou betekenis heeft!

Inmiddels kan ik je vertellen dat het een boeiende avond was!
Er is een samenvatting op youtube, welke je hier kan zien.