young-woman-boxing-gloves-workout-29628139In samenwerking met Hans Derksen hebben we in september een workshop neergezet voor werkzoekenden van ‘Wijchen Werkt’.
De workshop was erop gericht om concrete handvatten te krijgen voor een sollicitatie, vanuit je eigen talenten, je eigen persoonlijkheid. Hierdoor hoef je niets nieuws te leren, maar leer je bewust in te zetten wat je al hebt, waardoor je een betere aansluiting kan vinden bij de ander, bij werk.

In de workshop hebben we diverse elementen ingezet van verschillende methoden en mensen laten ervaren wat het tijdens het spreken met je doet als je praat vanuit je kracht, de persoonlijkheidsstijl die bij je past of juist niet. Wat het doet met je adem, je stem, je houding, je gedachten en je gevoelens. De reacties waren lovend en soms zelfs emotioneel.

Het mooie na afloop van deze workshop was dat mensen zich meer bewust werden van wat zij als talent in hun persoonlijkheid hadden en nu meer gericht waren op welk bedrijf bij hen past in plaats van andersom. Voel je het verschil? Mensen gaan nu aan de slag vanuit eigen kwaliteiten en mogelijkheden en selecteren op basis daarvan het bedrijf en vervolgens de vacature. Dat geeft een andere wending, meer mogelijkheden vanuit de mensen zelf. In deze workshop is een eerste aanzet van anders kijken, voelen, luisteren en bewegen neergezet. De persoonlijkheid heeft haar boost gekregen. Het smaakte voor de deelnemers naar meer, dus we zijn kijken uit naar een mogelijk vervolg.

Hans en ik zijn onder de indruk van de grootse effecten die we in zo’n korte tijd voor mensen neer konden zetten. De feedback bevestigt ons dat we hiermee aan de slag willen en er meer mensen mee vooruit willen helpen. Niet alleen werkzoekenden, maar ook zelfstandig professionals, zzp’ers en ondernemers kunnen deze manier van communiceren in hun eigen dagelijkse werk toepassen.

Een aantal tips:
– breng in kaart wat je kwaliteiten en wat je verbeterpunten zijn
– erken dat er verschillen zijn tussen jou en anderen in al deze punten samen. Dit pakketje is wat jou uniek maakt!
– erken wat jou uniek maakt en accepteer zowel de kwaliteiten als de verbeterpunten die hierbij horen
– laat los wat je niet wilt verbeteren en waar jij je niet langer mee bezig wilt houden, zonder boosheid of verstoten. Laat het, geef er geen aandacht aan
– richt je op de talenten waar jij blij van wordt en mee in een flow komt! Richt daar je aandacht op!
-> Wanneer je dit in kaart hebt gebracht, bij welk bedrijf kom jij dan tot je recht? Een vitale, vrolijke werknemer in flow, daar wordt een bedrijf beter van! Biedt dat aan en ga vanuit deze visie je volgende sollicitatie doen. Doet het met plezier!

In november komt een training van 1,5 dag waarbij we specifiek op jouw wensen en doelen als professional ingaan en koppelen we het aan je loopbaan. Omdat je talenten vanuit jezelf komen, kijken we hoe je persoonlijkheidstype jou hierin ondersteunt en je zowel je talenten als je energie optimaal in kunt zetten voor je persoonlijke doelen. Heb je de uitnodiging niet ontvangen? Mail ons dan of download de flyer.

De training is ook zonder workshop te volgen. Wil jij helderheid in wat je wilt? Wil jij weten waar je goed in bent en waar je talenten liggen? Wil jij een verandering of je persoonlijkheid meer tot uiting brengen in jouw loopbaan? Meld je dan via info@innerdreams.nl aan.

In de training wordt je persoonlijkheid uitgewerkt aan de hand van het gedachtegoed van de methodiek ‘True Colors’ , waarvan Hans Derksen de enige facilitator in Nederland is.