Onlangs had ik een lunchafspraak met Ellen Roderkerken van het bedrijf Eqvalence. We spraken over ons succes in ons ondernemerschap. Of eigenlijk onze eigen kritische kijk hierop 😉
Na bijna 10 jaar ondernemerschap kan ik wel zeggen dat ik veel onderzocht, gewikt en gewogen heb en nu op koers zit en helder heb waar ik op welke manier naar toe wil.
Als conclusie hoorde ik mezelf zeggen dat ik in de tijd dat ik dat nog niet wist alle mogelijke artikelen las en alles wilde horen. Ik had het gevoel altijd maar op zoek te zijn en bleef maar zoeken naar hoe het dan bij mij of voor mij zou werken, als ik bij de ander een succes zag……. Herken jij dat ook?
Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe anderen dat doen? Wat het is dat nou het verschil maakt?
Of misschien ben jij zelf wel zo’n gepassioneerde ondernemer, waarbij het echt gewenste succes uitblijft!

Kortom:
Heb jij je ook wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen jou en wat jij succesvolle ondernemers noemt? rocks

Onze conclusie: Het wiel moet je niet zelf opnieuw willen uitvinden!

Anderen hebben voor jou het pad al gelopen en aan den lijve ondervonden wat wel werkt en wat niet. Er zijn vallen gemaakt, koppen gestoten en er is weer opgestaan en door gegaan. Natuurlijk kun je eigenwijs of principieel zijn en alleen je eigen weg vinden. Maar je kan er ook voor kiezen om te leren van de lessen die anderen al hebben gehad en op basis daarvan samen jouw eigen weg te vinden!

De uitkomst van de lessen die wij al hebben gehad:

1. Kom in beweging! Laat je zien en laat je horen!
Het voelt vaak veilig om boven je schrijfblok of achter je computer te zitten. Marketing technisch kan dat belangrijk zijn en is het zeker een onderdeel je bedrijf op te bouwen. Maar enkel en alleen hiermee red je het niet. Je moet ook naar buiten toe durven treden. Jezelf laten zien als professional, expert en als ondernemer. Kies een aantal newerk bijeenkomsten bij jou in de buurt waar jij je expertise kan delen. Bereid voor wat je over jezelf wilt vertellen: wie je bent, wat je doet, vanuit welke achtergrond je dit werk doet, wat je passioneert in jouw onderneming! Ga in gesprek met een aantal aanwezigen en kom consequent. Mensen leren je kennen en je bouwt een band, vertrouwen op. Belangrijke aspecten in het zaken doen. Durf jezelf te laten zien en te laten horen!

2. Durf “Nee” te zeggen!
Het klinkt misschien raar, maar je kan juist groeien door “nee” te durven zeggen. Zeg “Nee” op wat niet past in jouw plan, jouw ondernemersvisie. Als ondernemer heb je een plan, een focus en weet je waar je over een aantal jaren wilt staan. Wanneer je dit plan wilt realiseren moet je ook nee durven zeggen tegen opdrachten die niet bijdrage aan jouw plan en visie!
Het is voor veel ondernemers een uitdaging-> Je hebt namelijk het gevoel nee te zeggen tegen omzet. Maar in de praktijk blijkt dat het ook versnippering en afdwaling van je koers brengt. Op koers blijven is wat je succes gaat brengen. Durf daarom “Nee” te zeggen tegen wat jou van je pad kan brengen.

3. Durf te investeren in je toekomst!
De een vindt het moeilijk geld uit te geven, de ander juist helemaal niet. Hetzelfde geldt voor tijd, kennis, energie of andere vormen van investeren. Wanneer je een plan maakt en hiermee een doel wilt bereiken vraagt dat om keuzes en inspanning: een investering!
Daarnaast kan geld natuurlijk ook een investering zijn. Je kan geld gebruiken om je bedrijf verder uit te bouwen. Door bijvoorbeeld te investeren in producten of diensten die jou tijd besparen of die jouw persoonlijke ontwikkeling laten groeien en jouw op koers houden of je sneller naar je doel kunnen brengen. Bij elke investering (tijd, geld, energie, afspraak, inspanning, etc.) is het belangrijk is om jezelf te vragen of de investering jouw plan en doel ondersteunt. Dat is waarmee de investering jou succes brengt in jouw toekomst!

Uit dit gesprek is spontaan een dagtraining  “Laat je Business Groeien in 2015 ontstaan. (Via doorklikken op de groene button kan je de flyer downloaden)
We willen je uitnodigen voor de try-out hiervan (tegen gereduceerd tarief, dus die investering valt al mee!)
Een aantal belangrijke zaken die je in deze dag leert:
– wie ben ik als ondernemer
– wat zijn mijn struikelblokken en wat zijn mijn kwaliteiten
– hoe ga ik hiermee succes creëren in mijn praktijk / bedrijf

Als ondernemer weet je dat je kansen moet pakken als ze zich voordoen!
Dus pak deze kans voor jou en meld je aan via leonne@innerdreams.nl