Happyholics!Sharon_Itamar-300x450

Onlangs las ik een artikel over ‘Happyholics’. Mensen die verslaafd zijn aan geluk. Een artikel van Itamar Sharon . Hij schrijft wat deze mensen beweegt en hoe zij naar werkleiding kijken. Want mensen die het niet doen voor de poen, vragen om een nieuwe, andere benadering.

Voldoening in plaats van een bonus of een blinkende lease-auto

Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe generatie werknemers geluk en voldoening in hun werk belangrijker vinden dan geld en status. En het is prachtig om te lezen dat er bedrijven zijn die hier als heel vanzelfsprekend op inspelen. Hun angsten om de controle te verliezen loslaten en het vertrouwen in de werknemers uit te spreken dat zij bijvoorbeeld zelf hun hoeveelheid vakantiedagen mogen kiezen. En wat blijkt? Het leverde minder kosten op, meer plezier en gevoel van waardering onder het personeel. Het had duidelijk een positief effect op de work-life balance en het bedrijf werd er aantrekkelijker door.

Ongelukkige werknemers zijn vaker ziek

Mensen die niet zich niet gelukkig voelen in hun werk ervaren meer stress en raken sneller uit balans. Ze voelen zich ongelukkiger en zorgen voor verhoging van de ziektecijfers en een hoger verloop. TNO zei in een rapport dat 14 procent van de young professionals (25-29 jaar) al eens burnoutverschijnselen heeft gehad. Het is niet voor niets dat stresspreventie, burnout en work-life balance zoveel werk oplevert bij coaches en therapeuten.

Wordt het niet tijd dat we onze huidige werkgever – werknemer verhouding onder de loep nemen?
We de burnoutcijfers als een signaal zien en in plaats van angst meer gaan handelen vanuit plezier en vertrouwen?

In het boek “Happyholics” deelt Itamar zijn ervaringen en inzichten over deze, met name jonge, groep mensen. Het gaat veel over generatie y en hoe zij nu de werkvloer opgaan. (geboren in de periode 1982-2000). Het is de generatie die veel in vrijheid is opgevoed en van hun ouders vooral de tip gekregen hebben een baan te zoeken waarin ze gelukkig zijn. Vaak zijn het dezelfde ouders die in een leidinggevende functie moeite hebben niet vanuit hiërarchie leiding te geven.

“Vergeet die bonus en die blinkende leaseauto. Generatie Y vindt een prettige werksfeer veel belangrijker. De mensen die u vandaag uitnodigt voor een sollicitatiegesprek zijn morgen vertrokken als u niet investeert in hun dagelijks geluk”, aldus Itamar Sharon

Hoe krijg je ‘Work life balance’ voor mensen die niet werken voor het geld:

 • Persoonlijk contact

  Een werkplek waar je anderen kan ontmoeten en waar wederzijds respect is. Een plek waar je je thuis kan voelen en geen angst is door hiërarchie. Happyholics

 

 • Waardering

  Je gezien en gehoord voelen. Niet alleen in je werk, maar ook als mens. Je erkent en gewaardeerd voelen.

 

 • Vrijheid

  Het gevoel te hebben dat je vrij kan zijn in je werkwijze, ook al zijn er protocollen. Het gaat om de beleving en het vertrouwen dat er in je gesteld wordt. Een gevoel van vrijheid en diversiteit in je werkzaamheden.

 

 • Zingeving

  Helder hebben waar je het voor doet. Je drijfveren kwijt kunnen in je werk en weten en voelen wat de waarde van je werk heeft.

 

 • Persoonlijke ontwikkeling

  Kansen en stimulatie krijgen jezelf buiten je comfortzone te mogen ontwikkelen. Uitdaging krijgen om te leren en te groeien.

 

 

Wil je weten hoe het met jouw work-life balance gesteld is? Doe hier onze gratis vitaliteitstest

 

Wil je een persoonlijk gesprek met tips en coaching op maat?
Ontdekken hoe jij meer in contact kan komen met jouw geluk?
Neem contact met me op via 06-48072005 of het contactformulier. Na één afspraak kun je al aan de slag met inzichten en tips.