Free inspire 634764043_c46b3ec129_zInspirerend!

Een tijdje terug had ik contact met Tania Keijzer van Zinzet. Ze vroeg me een blog te schrijven over ‘inspiratie’. Ik kreeg er een aantal weken de tijd voor en ging op onderzoek uit: Wat is inspiratie? Wat betekent het voor mij?

Ik ben een boek aan het schrijven en herkende zo ontzettend veel van wat ik tegenkwam over ‘wel of geen inspiratie hebben’. Wat vind ik dat een leuk en interessant onderwerp! Ik heb er veel meer over te vertellen dan in die ene blog paste, vandaar dat ik besloten heb er nog een stukje over te delen met jullie.

Wat is inspiratie?

Het woord komt uit het Latijns en letterlijk betekent het ‘inademing’, waarbij vooral gedoeld wordt op ‘inademing voor de geest’. Het is een ‘bevlogen toestand’ als je dit ervaart, een bewustzijnsstemming, waarbij je voor alles om je heen ‘open’ staat. Wanneer je je geïnspireerd voelt, voel je enthousiasme en zie je mogelijkheden om uiting te geven aan je diepere drijfveren. Je staat in contact met je innerlijke waarden, je essentie en je gevoel voor schoonheid, harmonie en liefde. Je voelt dat wat je doet ‘klopt’ en je hele lichaam komt er van in actie. Niet alleen je hoofd, niet alleen je buik of je hart, maar alles samen, in verbinding met elkaar.

Uit mijn onderzoek vat ik inspiratie als volgt samen:
Inspiratie is een innerlijke (plezierige) drang om direct je (ambachtelijke) vakbekwaamheid op een artistieke manier te uiten.Free inspiration 5187987248_31279aab47_m

Dat kan voor iedereen op een andere manier zijn. Jij kan een andere invulling geven aan jouw artistieke manier van bijvoorbeeld schrijven of schilderen, dan dat ik dat doe. Inspiratie voelen, vind ik een fijn gevoel. Inspiratie ervaren door bijvoorbeeld je werk, betekent dat het een dagelijks genot is om naar je werk te gaan. Wie wil dat niet?
Dat je op je werk kan doen waar je werkelijk blij van wordt. Dat je werk in verbinding staat met je diepste, persoonlijke drijfveren, je essentie. Dat je misschien vervolgens ook anderen weer kan inspireren. Dat anderen net zo blij worden van wat je doet of wat je maakt. Wauw, ik zie het zo voor me en wordt er helemaal blij van! 🙂 Maar misschien is dit voor de meeste van ons geen dagelijkse kost. Voor mij is het ook (nu nog 😉 ) geen continue aanwezige stemming.

Wat betekent inspiratie voor mij?

Voor mij heeft inspiratie een verband met ‘ergens zin in hebben’, plezier hebben en iets doen wat ik leuk vind. Ik kan dan werkelijk sensaties van plezier, vreugde in mijn lijf voelen. Je zou het misschien ook ‘bezieling’ kunnen noemen. Wanneer ik dat voel, voel ik me op en top vitaal! Blij! Gelukkig!

Volgens mij kan iedereen inspiratie ervaren. Wanneer je het nu nog moeilijk vindt, weet je misschien nog niet goed hoe. Heeft het aandacht nodig om dit te leren. Ik merk in de praktijk dat mensen ergens door geïnspireerd zijn geraakt om vervolgens een stap te nemen richting persoonlijke ontwikkeling. Ze hebben een gevoel ervaren dat ze in beweging heeft gezet en willen meer positieve, gelukkige gevoelens ervaren in hun leven. Mensen die geïnspireerd zijn, zijn vaak inspirerend. Ze staan stevig in hun schoenen en stralen energie uit. Het is fijn om bij geïnspireerde mensen in de buurt te zijn en je door hen te laten enthousiasmeren.

Inspiratie is voor mij geestelijke voeding die mij blij maakt en tot actie aanzet, in beweging brengt. Er zijn tijden dat ik ervan overstroom en er zijn tijden dat ik er minder van heb. Ik kan er uren over doorschrijven en je nog veel meer vertellen. Ik zal je een ander blog vertellen wat mij inspireert, dat beloof ik je.

Free inspiration 8607243752_f397780893_z

Wil jij ontdekken hoe jij geïnspireerd kunt raken?
Voelen waar jij plezier in hebt, blij van wordt?

Neem contact met me op voor een afspraak en ik laat het je zien en ervaren.
Je kan me bereiken via het contactformulier of telefoonnummer 06-48072005

 

Nieuwsgierig geworden naar mijn blog bij Zinzet?
Je kan Blog over inspiratie bij Zinzet mijn blog die bij Zinzet geplaatst is teruglezen.