Het klinkt mij als “is internet nog weg te denken?” in de oren. Online vindbaarheid en online activiteit zijn essentieel voor elke zelfstandige.
Maar is social media dan echt nodig voor mij? Het blijft een vraag die nog steeds regelmatig gesteld wordt aan mij en Willem Cammel, wanneer ze een uitnodiging voor onze social media workshop zien. Goede vraag! En ons antwoord is een volmondige ja! Althans, wanneer jij als zzp’er of mkb’er je online vindbaarheid wil vergroten!

In het delen van mijn enthousiasme over sociale media ontdekte ik ook wat haken en ogen die social media gebruikers ervaren. Tijd om de stelling nog eens onder de loep te nemen!

 

 

Social media werkt alleen als het bij je past.

Ik ontdekte dat je social media echt leuk moet vinden om er een succes van te kunnen maken. Wanneer je het niet leuk vindt, wordt het plaatsen van updates of het delen van tips en informatie al snel een ‘moeten’. En dat is volgens mij precies wat je niet wil. Want zodra het als ‘moeten’ voelt, wordt het een taak waar je tegenop gaat zien.

Zie de volgende vragen als de vroegere invulformulieren met ja en nee, waarbij onderaan een uitkomst komt:

Ik heb iets met sociale media                 Ja, ga dan door
Ik ben er nieuwsgierig naar                    Nee, stop hier en kijk niet verder
Ben je al actief op sociale media            Ja, ga door
Of zou je dit willen zijn?                          Nee, stop hier en verdiep je niet verder
Is je doelgroep actief op sociale media? Ja, ga door en ga ervoor!
Kan je je doelgroep online bereiken?    Nee, helaas … voor nu!

 

Ja, ik ga door en ik ga ervoor!!
Vind je het nog steeds leuk? En ben je nog steeds nieuwsgierig?
Onderzoek dan waar je kan leren hoe jij social media voor jouw onderneming in kan zetten!

Nee, helaas …. Voor nu!!
Vind je het nog steeds leuk? En ben je nog steeds nieuwsgierig? Maar is je doelgroep niet actief op sociale media? Vraag jezelf dan af hoe social media jouw dienst, product, onderneming richting je doelgroep ondersteunt. Maar er zijn kansen! Onderzoek dan waar je kan leren hoe jij social media zelf toe kan passen, voor jezelf, omdat je het leuk vindt. Je bent er dan helemaal klaar voor als jouw doelgroep de sociale media gaat ontdekken. En wie denk je dat ze dan als eerste tegenkomen? 😉
Mocht je willen ontdekken hoe Willem Cammel en ik onze eigen ervaringen op social media ‘aan de man brengen’ Lees dan hier verder en voel je uitgenodigd om kennis te maken of deel te nemen. Of neem voor meer informatie of een directe aanmelding contact op met Willem via info@cammeleon.nl of 06- 29266422

 

 

Ik zelf vind sociale media leuk en ik vermoed dat jullie dat wel al aan mijn aanwezigheid daar gemerkt hebben 😉
Vertellen, trainen en coachen is mijn passie en social media helpt mij mijn passie te delen. Ik gebruik het privé en zakelijk, maar nooit als een moeten, dan kost het me energie en als vitaliteitscoach raad ik dat ook mezelf niet aan!

 

 

Dus denk eraan dat plezier op de eerste plaats mag staan!

 

Sociale Groet, Léonne Meijs