Stap uit je comfortzone met NLP!


“Wanneer je gehoorzaam door het leven gaat, mis je alle plezier” ~Katharine Hepburn~

Ben je onlangs geconfronteerd met een belangrijke beslissing? Of heb je nu eindelijk besloten dat langlopende, irritante probleem aan te pakken? Dan ben ik nieuwsgierig naar hoe dat voelt voor jou. Voelt het vermoeiend…. of juist opwindend?

Natuurlijk hangt je antwoord af van het soort beslissing en het probleem. Dat snap ik, net als dat het ook afhangt van de manier waarop je het aan kon pakken! Maar net als ik heb je waarschijnlijk eerst een fase van ‘wikken en wegen’ gehad. De voors en tegens naast elkaar zetten en vergelijken. Vervolgens heb je er een analyse op los gelaten en ben je wellicht je kansen van slagen gaan onderzoeken. En zo heb je je weg naar een oplossing voor jezelf beredeneerd. Dat is althans vaak de manier hoe ik het doe. Dit of het is zonder nadenken en direct mijn gevoel volgen, omdat ik dan ‘weet’ dat het goed is en ik goed kies. Er zit vaak weinig tussenin haha. Wie herkent dit nog meer?

Hoe dat denken komt? Ons vermogen om te redeneren is wat de mens van andere soorten scheidt. Sommige zouden zeggen dat het juist onze redevoering is die ons als mens zo speciaal maakt. Maar wanneer we geconfronteerd worden met uitdagingen van het leven of belangrijke beslissingen, redden we het niet alleen met onze beredenering.  Geloof me, als het kon had ik het geweten! 😉 Nog niet met alle redevoering van de wereld kwam ik tot die oplossing die mij in mijn hart en ziel gelukkig maakte. Het blijkt ook niet mogelijk te zijn…., maar eigenwijs als ik ben heb ik het natuurlijk wel geprobeerd. Met alleen ons verstand komen we er niet. Integendeel, ons verstand alleen brengt ons vaak op de pijnlijke weg naar het gevoel ongelukkig en onvervuld zijn door onze eerdere keuzes in het leven. Eigen ervaringen en mijn reis naar Nepal en kennismaking met het boeddhisme hebben me hierin andere kanten laten zien

(Hoe vaak is ons verstand zelfs niet een ‘killer’ in het ervaren van de spanning en sensatie die het natuurlijke leven ons biedt? Met een beetje pech haalt ons verstand de hele kick weg die het oplossen van problemen en het komen tot besluiten ons van nature geeft! Hoe jammer is dat!)

Ons denken remt ons af in ons gevoel voor avontuur, laat ons minder risico’s nemen, houdt ons in onze comfortzone en zorgt ervoor dat we niet leren, ons niet verder ontwikkelen. Het blokkeert de magie van het leven om te spelen, te ontdekken, gewoon te doen!

We leren hoe het ‘zou moeten’ en ‘hoe het hoort’, maar niets is een grotere domper op de levensvreugde van onze ziel. Ook ik heb deze oude patronen in mezelf weer ontdekt en de uitdaging gehad me hieraan te onttrekken. Ik zat blijkbaar weer in een comfortzone en met vallen en opstaan kom ik daar weer uit. Zo zou het voor iedereen moeten gaan vind ik. Op een veilige manier, waarbij we elkaar zelfs stimuleren om onze patronen te doorbreken en buiten onze comfortzone op zoek naar meer plezier te gaan!

Om jou hierbij te helpen en te krijgen wat je echt wilt in jouw leven nodig ik je uit voor mijn mini cursus “Set yourself on fire” 

Ik kan zo ontzettend blij worden van dat tintelende gevoel in me, omdat ik iets ga doen en daar zin in heb!!
Gezonde spanningen hoor ik mensen ze ook wel eens noemen, ik noem ze ‘sparkels of joy!’

Wordt vervolgd! x