Vitaliteit

Werk aan je vitaliteit en kom in balans bij Inner Dreams
Ontdek een effectieve combinatie van gesproken taal en lichaamstaal.

Vitaliteit betekent letterlijk ‘levenskracht’. Vitaal zijn is genoeg energie hebben om te ondernemen, en ook de (innerlijke) vrijheid te voelen om dit te bereiken. Teveel inspanning, piekeren en in je hoofd zitten, onverwachte veranderingen, stress, faalangst of ziekte kunnen ervoor zorgen dat je de rust, het plezier en de vrijheid hiervoor niet voelt.

 

Vitaliteit geeft ons ‘levensbeweging’.  Hoe we ons bewegen door het leven is zichtbaar in ons lichaam. Het is een uiting van het verband tussen onze lichaamshouding en levenshouding. Deze zijn aan elkaar gekoppeld. Door te werken aan de lichaamshouding en variatie aan te brengen in bestaande (denk-doe)patronen, verandert de levenshouding en volgt meer vrijheid voor levensbeweging. Het maakt het mogelijk om op een plezierige en gezonde manier invulling te geven aan je werk en je dagelijkse leven. Vitaliteit zorgt voor veerkracht en plezier, het brengt ons in beweging. Het maakt dat je (weer) initiatieven neemt en enthousiast en met zowel plezier als rust in het leven kunt staan. Hoe beweeg jij je door jouw leven?

 

Herken je dit?
Je voelt je moe en lusteloos. Je kunt s’ochtends je bed niet uit. Je hebt geen zin om naar je werk te gaan. Na je werk heb je de puf niet meer om bijvoorbeeld nog te gaan sporten of met je kinderen wat te ondernemen. Dit komt doordat stress ons leven ontregeld en onze energie verandert of zelfs blokkeert. We eten anders, we bewegen anders, we voelen ons anders. Hoe blijf je voldoende vitaal en gezond?

Heb je het gevoel tegen een muur aan te lopen? Weet je eigenlijk wel hoe je het anders zou kunnen doen, maar word je moe van jezelf dat je het niet doet? Denk je eraan een coach, psycholoog of therapeut in te schakelen? Ook dan ben je bij Inner Dreams aan het juiste adres om te onderzoeken wat jouw manier van doen nu is en hoe je dit patroon kan doorbreken om wel te doen wat je wilt! Wel die stappen te zetten richting jouw doelen waar je zo naar verlangt!

Loopt eigenlijk alles wel lekker, maar heb je ergens een onbestemd gevoel met de vraag of er meer voor jou is? Vraag dan eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te onderzoeken of een sparsessie iets voor jou is. Coaching waarbij je jouw ideeën tegen mijn licht aanhoud en we er samen naar kijken, zodat jij meer helderheid krijgt in wat je wel/niet met dat gevoel of die ene vraag wil.

 

Wil je weten hoe het met jouw energie, vitaliteit gesteld is?
Doe onze gratis vitaliteitstest. En ontvang work life balance tips en oefeningen voor innerlijke rust.

Visie

“Iedereen is anders en iedereen struikelt wel eens.
Je vitaliteit en je veerkracht bepalen hoe snel je weer op kunt staan”

Vitaliteitstrajecten bij Inner Dreams zijn ontwikkeld vanuit de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat het jou meer energie oplevert en dat je stappen kan zetten in de richting die voor jou belangrijk is. Je leert patronen doorbreken. Het lichaam is als een opslagplaats voor onze ervaringen en alles wat we meemaken krijgt een inprint, een afdruk, wat later onbewust terug te horen is in onze overtuigingen en terug te zien is in ons gedrag. Alleen een gesprek voeren is dan niet altijd voldoende. Juist door een  combinatie te maken van het verbale met het non-verbale ontstaat een effectieve methode welke een directe uitwerking heeft op zowel het gevoel als de denkwereld.

Vitaliteit als basis leidt tot authenticiteit. Pas wanneer je als mens uiting kunt geven aan je diepste verlangens,  zonder dat het je extra inspanning kost, werk je vanuit je authenticiteit.
Je ervaart dan je eigen vitaliteit, je levensenergie en je levensbeweging. Je ervaart het leven als een flow.

Vanuit eigen, innerlijke wensen en mogelijkheden werken geeft mensen meer plezier en geluksgevoel. Het verhoogt je energie en vergroot je motivatie en inspiratie om datgene te doen wat je werkelijk wilt doen. En dit is merkbaar in je (werk, leef) omgeving. Vitaliteit zorgt voor veerkracht en plezier en leidt tot pro-activiteit en enthousiasme.

Voordeel: de beweging die je met Inner Dreams maakt zorgt ervoor dat het jouw eigen beweging is. Dit wil zeggen dat je handelt vanuit jezelf, vanuit eigen kracht en met plezier. Het geeft je vitaliteit en verbetert je gezondheid. Dit geeft meer kwaliteit, meer plezier en meer geluksgevoel aan jouw leven!
Het voorkomt klachten zoals stress, vermoeidheid en burnout. Wanneer je beweegt vanuit jouw innerlijke houdt je jezelf op natuurlijke wijze energiek.

 

Gelukkig leven

Vitaal leven is gelukkiger leven!

Inspanning, ontspanning, leren, piekeren, voeding, bewegen, rust, het heeft allemaal effect op onze vitaliteit, de mate waarin we ons gelukkig voelen. Wist je dat gelukkig leven en vitaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Hoe we hiermee omgaan zien we terug in ons doen en laten, onze levenshouding.

De manier waarop het leven ons heeft gevormd (levenshouding), is terug te horen in onze manier van spreken en terug te zien in onze manier van bewegen en de houding die we letterlijk met ons lichaam aangenomen hebben. Door eerdere ervaringen waarbij we ons aan hebben moeten passen zijn we als het ware uit onze oorspronkelijke houding gegaan en dat voelen we in onze levenskracht, in onze vitaliteit. Een vitaliteitsscan, (werk-energie analyse), brengt jouw gewenste veranderingen in kaart. Door te werken met zowel gesprekken als lichaamsbeweging kom je weer in contact met jouw eigen basishouding, jouw levensenergie.

Ieder mens heeft een eigen potentie, eigen kwaliteiten en talenten. Het lichaam en karakter ontwikkelen zich gelijktijdig. Als kind passen we ons echter (onbewust) aan in houding en gedrag om een plek in het gezin te verwerven. Deze strategie is terug te horen en te zien in ons gedrag en in ons lichaam. Hoewel deze strategie de beste keus is op dat moment vormt het een inkapseling van onze mogelijkheden, van onze ware potentie. Diep ingewortelde en aangeleerde overtuigingen bepalen de kwaliteit van contact met onszelf en anderen. We ervaren dat in blokkades, psychosomatische klachten en verminderde vitaliteit.
Waar we in gesprekstherapie reflecteren op de psychologische lagen die we vanuit ons denken kunnen bereiken, brengt werken met het lichaam vanuit de methodiek Body & Mind Language ons in contact met onbewuste geblokkeerde delen van onszelf. Verandering in ons lichaam heeft een directe uitwerking op zowel de gevoelslaag als de denkwereld. Zowel NLP als Body & Mind Language brengt niet alleen inzicht, maar vergroot ook daadwerkelijk onze keuzes en mogelijkheden.

Het effect van ons gedrag, onze levenshouding, voelen we aan onze energie. We voelen of we wel of niet lekker in ons vel zitten. Dat we van het ene moe worden en plezier ervaren aan de andere kant.  Wanneer we uit balans zijn, zijn we minder flexibel, worden we sneller moe en ervaren we dat steeds minder snel herstellen van bijvoorbeeld onrust, stress en vermoeidheid. Het kan zelfs leiden tot uitval, burnout en andere vormen van langdurig ziek zijn.

Mijn missie is om een beweging in gang te zetten die gelijk staat aan het vergroten van jouw persoonlijke ontwikkeling en waarin je meer plezier, meer vrijheid en meer geluksgevoel in zowel je loopbaan als je leven kunt ervaren.

Neem contact met ons op voor meer informatie en een gratis kennismaking

Vitaliteit, leonne meijs, Inner Dreams

Duurzaam werken & leven

Duurzame inzetbaarheid draait om vitaliteit. Net als jouw work-life balance. En communicatie speelt hierin een grote rol. Met welke gedachten loop je rond? Wat zijn jouw woordkeuzes? De woorden die je kiest bepalen je denken en je voelen en staan in verbinding met je wel-zijn. Je communicatie heeft effect op je vitaliteit, op hoe je gezond en tot op hogere leeftijd actief deel kunnen nemen aan werk en maatschappij.

poppey, Vitaliteit

Vitaal in Body & Mind; je gaat weer stralen!

“Stress en drukte verminderen, vermeerdert rust en energie!”

Een manier van leven ontdekken die meer balans brengt in je doen, denken en voelen.

Effect:

  • Minder spanningen en (faal)angst en je kan meer in actie komen en anders met stress en spanning omgaan.
  • Beter grenzen stellen voor jezelf en anderen. Je gaat en laat minder over grenzen gaan.
  • Je komt uit je hoofd van ‘teveel moeten’ van jezelf, het geeft je rust, ontspanning en meer vrijheid.

Ook geschikt bij: andere vormen van stress, om willen gaan met je gevoelens, je overladen voelen, schuldgevoelens, onzekerheid, teveel ‘in het hoofd zitten’ en vermoeidheid.

 

Vitaal leven met Body & Mind geeft meer energie, meer rust, meer vitaliteit.

Energie voor de dingen die je leuk vindt om te doen en voor de mensen waar je graag bij bent. Vanuit Inner Dreams zullen we ons vooral bezig houden met bewegen van het denken en het doen om meer bij ons voelen te komen. Meer energie en innerlijke rust te ervaren.

Je gaat weer stralen!

sunflowers, Vitaliteit

Gun het jezelf, leef vanuit je hart!

‘Vita’ betekent leven. Vitaliteit is daarom een levensaspect en belangrijk voor iedereen. Wanneer je je vitaal voelt, kan je makkelijker op een plezierige en gezonde manier invulling geven aan je werk en je dagelijkse leven. Vitaliteit zorgt voor veerkracht en plezier. Het maakt dat je (weer) initiatieven neemt en enthousiast en met passie in het leven kunt staan.

Herken je dit?
Je voelt je moe en lusteloos. Je kunt s’ochtends je bed niet uit. Je hebt geen zin om naar je werk te gaan. Na je werk heb je de puf niet meer om bijvoorbeeld nog te gaan sporten of met je kinderen wat te ondernemen.  Dit komt doordat stress ons leven ontregeld en onze energie verandert of zelfs blokkeert.
Vandaag de dag ervaren we al stress als onze mobiele telefoon niet opgeladen is. De stress van alledag triggert de stresservaringen van vroeger, waardoor we meer en meer in ons hoofd komen te zitten, ons denken (en moeten) en steeds verwijderd raken van ons gevoel, onze rust en ontspanning.

Heb je het gevoel tegen een muur aan te lopen? Weet je eigenlijk wel hoe je het anders zou kunnen doen, maar word je moe van jezelf dat je het niet doet? Denk je eraan een coach, psycholoog of therapeut in te schakelen? Ook dan ben je bij Inner Dreams aan het juiste adres om te onderzoeken wat jouw manier van doen nu is en hoe je dit patroon kan doorbreken om wel te doen wat je wilt! Wel die stappen te zetten richting jouw doelen waar je zo naar verlangt!

Loopt eigenlijk alles wel lekker, maar heb je ergens een onbestemd gevoel met de vraag of er meer voor jou is? Vraag dan eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te onderzoeken of een sparsessie iets voor jou is. Coaching waarbij je jouw ideeën tegen mijn licht aanhoud en we er samen naar kijken, zodat jij meer helderheid krijgt in wat je wel/niet met dat gevoel of die ene vraag wil.

Gun jezelf wat nodig is in jouw leven voor meer plezier, rust, ontspanning en levensenergie.

Stap uit je comfortzone en ga leven vanuit je hart!

Kortom: gun je zelf een vitaal leven!

Terugkeer na uitval

Bij langdurige ziekmeldingen beslaat 38% uit psychische klachten en 28% uit klachten aan het bewegingsapparaat. (Aldus RIVM)
De klachten die voortkomen uit stress, disbalans, niet lekker in hun vel zitten zijn vroegtijdig te ondervangen door preventieve vitaliteitstrainingen. Fysieke klachten waarin zojuist het verband is gelegd met stress als mogelijke oorzaak zijn in relatief korte tijd in kaart te brengen en om te zetten naar een concreet stappenplan wat leidt tot duurzame verandering.

Hoe terugkeer na uitval tot duurzame terugkeer leidt:

Belangrijk blijft betrokkenheid van zowel medewerker als leidinggevende en een stapsgewijze ondersteuning via bijvoorbeeld digitaal zelfmanagement (goed werkgeverschap). Het gaat om herstel, beter worden en continue leren op een duurzame manier. Niet alleen werkgerelateerd, maar vooral levensgerelateerd.
De 3 kerndimensies van vitaliteit van de werknemer spelen hierbij een rol: energie, motivatie en veerkracht.
Net als de 5 kerngebieden voor duurzame inzetbaarheid vanuit de werkgever: btrokkenheid, organisatie van het werk, gezondheid, ontwikkeling en “APK”.

Vaak starten advies en begeleidingstrajecten pas na langere tijd. Vaak pas na 1 jaar ziekteperiode. Het is raadzaam dit te vervroegen. Waarom niet direct een externe inschakelen om de vitaliteit van uw werknemer aan te spreken? Er is dus potentie en winst te behalen om zowel preventief als curatief processen, afspraken en ondersteuning anders in te vullen. Dit geldt zowel in geval van stress en neiging tot uitvallen als wel bij reeds volledig uitgevallen zijn. De werk energie analyse is op elk moment van het (ziekte)traject van de werknemer inzetbaar en kan in overleg met de werknemer zelfs een onderdeel zijn in de verslaglegging van de wet poortwachter.

De meest voorkomende fysieke klachten aan het bewegingsapparaat zijn lage rugpijn, nek- en schouderklachten en klachten aan het bovenlijf. In deze volgorde. Regelmatig blijken deze fysieke klachten te verhelpen te zijn door het veranderen van de lichaamshouding. (ergonomisch). Echter, ook aan verkramping of verstijving in de lichaamshouding kunnen psychische oorzaken ten grondslag liggen.

De meeste psychische oorzaken liggen in stemmingswisselingen, stemmingsstoornissen (waaronder depressie na verlies, trauma, onverwerkte emoties / gebeurtenissen).
De eerste klacht die hierbij meestal ontstaat zijn concentratie en geheugenproblemen. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder de aanmelding voor extra begeleiding in dit ziektetraject start, hoe positiever het oordeel over de bijdrage aan de oplossing van het ziekteverzuim ervaren wordt. Het biedt een grotere kans op verandering in zorggebruik en een lagere kans op arbeidsongeschiktheid. Mogelijk komt dit doordat het begeleidingstraject met individuele aandacht positief bijdraagt aan herstel van functioneren en vergroting van belastbaarheid. De bevinding dat de kans op terugkeer naar werk hoger is bij een vroege aanmelding is consistent met de lagere zorgkosten voor de groep die vroeg wordt aangemeld.

Bijlage: Job Demands-Resouces (JD-R) Model   jdr_model

Vergoeding

Kiezen voor begeleiding naar meer vitaliteit in jouw leven via Inner Dreams is een investering in jezelf!

Uit je harnas in je groeiBij deze investering kan het zijn dat je tegemoet gekomen wordt door werkgever of zorgverzekeraar.

Uit je harnas in je groei

Je zorgverzekeraar: hiervoor ben ik aangesloten bij de ViV, Nederlandse Vereniging Integrale Vitaliteitkunde, ViV registratienummer 1907217A. AGB code praktijk 90-19085 zorgverlener 90-040672, RBCZ licentienummer 505000R

 ViV is de de eerste beroepsvereniging in Nederland die sinds februari 2015 ISO gecertificeerd is. Lees hier meer.

Je werkgever:  omdat werkgevers steeds vaker voordeel ervaren  zijn tegenwoordig steeds meer werkgevers bereid om de kosten (geheel of gedeeltelijk) te betalen. Gezonde en vitale medewerkers hebben een gezonder en plezieriger leven, zijn energieker, veerkrachtiger en daardoor minder vaak ziek. En dat levert weer meer rendement op voor het bedrijf. Kosten kunnen gedekt zijn door de arbodienst.
Een andere optie bij je werkgever is het bedrijfsopleidingenbudget voor een persoonlijk traject. Informeer bij jouw eigen werkgever naar de mogelijkheden.

Andere suggesties voor tegemoetkomingen:

Een Individuele Reïntegratie Overeenkomst (IRO): indien je een uitkering ontvangt dan kan je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van herstel en reïntegratie. Er is een mogelijkheid om met het UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst te sluiten (IRO). Het UWV stelt dan geheel of gedeeltelijk een budget beschikbaar voor een reïntegratie- of coachtraject. Informeer bij jouw eigen contactpersoon bij het UWV naar de mogelijkheden.

De Belastingdienst: de belastingdienst stelt dat de gemaakte kosten voor studie en opleiding gericht op beroep of toekomstig beroep (ook op te vatten als coaching, loopbaancoaching, loopbaanadvies & loopbaanbegeleiding) gevoerd kunnen worden onder de post studiekosten/scholingsuitgaven.  Informeer bij jouw eigen belastingadviseur voor jouw mogelijkheden.

Zelfstandig ondernemerschap: indien je (startende)ondernemer bent, zijn de kosten van (starters)begeleiding aftrekbaar als ondernemingskosten. Ook kun je als ondernemer zelf een verzoek indienen bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of bedrijfsverzekering voor werknemers voor tegemoetkoming in de kosten. Informeer bij jouw eigen verzekering naar de mogelijkheden.

Persoons Gebonden Budget (PGB): begeleiding door Inner Dreams is ook te vergoeden vanuit een persoonsgebonden budget. Informeer bij ons naar jouw mogelijkheden of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Het Vervangingsfonds Wanneer je in het onderwijs werkzaam bent, kun je een beroep doen op het zogenoemde Vervangingsfonds. Dit fonds vergoedt, onder bepaalde voorwaarden, begeleiding van leerkrachten. De onderwijsgevende kan daarbij zelf een zorgverlener uitkiezen. Informeer bij jouw eigen werkgever naar de mogelijkheden. werken en leven vanuit energie
“Ik leer professionals hoe zij meer balans kunnen ervaren en daardoor meer energie over kunnen houden, zodat zij met meer vitaliteit, levenskracht en inspiratie op de werkvloer en in het leven staan.”

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Codes ten behoeve van zorgverzekeraars op een rijtje:

 AGB code praktijk 90-19085 zorgverlener 90-040672

 ViV Registratienummer 1907217A

RBCZ Licentienummer 505000R

Kamer van Koophandel 17179095

Vitaliteitsmanagement

Lichaam en geest vormen een eenheid

en wanneer mensen niet lekker in hun vel zitten, privé of werk gerelateerd, is dat terug te zien op de werkvloer. Herkent u het in de kostenpost van uw ziekteverzuim? Zijn binnen uw organisatie de thema’s ziekteverzuim, verandering, gezondheid, duurzaamheid en vitaliteit al aan bod geweest?

Bedrijven en organisaties worden zich steeds meer bewust van het belang hiervan. Vaak is echter niet duidelijk hoe zij als organisatie ervoor staan en/of hoe zij invulling kunnen geven aan vitaliteit. Hoe is dat bij u?  Een eerste, vrijblijvend, gesprek  kan inzicht en duidelijkheid voor u geven of het belangrijk is om hier stappen in te ondernemen.

Natuurlijk wilt u een gezonde organisatie met enthousiaste en vitale medewerkers. Mensen die lekker in hun vel zitten en energie hebben om hun werk te doen. Vitale medewerkers weten op een plezierige en gezonde manier invulling te geven aan hun werk en zichzelf vorm te geven in hun functie. Het zijn medewerkers met veerkracht en ervaren plezier in wat ze doen. Ze zijn pro-actief en enthousiast en staan met passie in het leven.

Uitgangspunt is dat medewerkers eigen verantwoordelijkheid dragen. Tegelijkertijd kan uw organisatie hier een ondersteunende rol in spelen. Managers en afdeling HR nemen een belangrijke en actieve rol in bij vitaliteitsmanagement.

Vitaliteitsmanagement onderzoekt, geeft inzicht en begeleidt naar meer gezonde en vitale medewerkers. Dit geeft een meer gezonde en vitale organisatie. Medewerkers die eventueel rondlopen met klachten worden hierdoor vroegtijdig in beeld gebracht. Zowel de fysieke als de mentale gesteldheid. Met persoonlijke begeleiding, coaching, training en een gerichte aanpak op de juiste plek kan het voorkomen worden dat mensen ongezond verder gaan en ziek worden. Gezonde en vitale medewerkers hebben een gezonder en plezieriger leven, zijn energieker, veerkrachtiger en daardoor minder vaak ziek. En dat levert weer meer rendement op voor uw organisatie.

Vitaliteitsmanagement en het nieuwe werken

Het nieuwe werken is gericht op ‘work-life balance’. Mensen kunnen op andere wijzen invulling geven aan hun werk dan op de standaard werkplek en standaard werktijden. Dit vraagt om persoonlijke verantwoordelijkheid van uw medewerkers en en hiervoor is duurzame veerkracht nodig. Heeft u de veerkracht van uw medewerkers helder?

Elke organisatie is uniek en vraagt een persoonlijke benadering. Kwaliteit is hierbij belangrijk, wat betekent dat de benadering effectief moet zijn. Omdat iedere organisatie met haar behoeften, vraagstukken en problematieken uniek is, is onze benadering en aanpak hiervan ook zo.

Neem voor een vrijblijvende kennismaking en een eerste gesprek contact met ons op.