Vitaal leven is gelukkiger leven!

Inspanning, ontspanning, leren, piekeren, voeding, bewegen, rust, het heeft allemaal effect op onze vitaliteit, de mate waarin we ons gelukkig voelen. Wist je dat gelukkig leven en vitaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn?  Hoe we hiermee omgaan zien we terug in ons doen en laten, onze levenshouding.

 

De manier waarop het leven ons heeft gevormd (levenshouding), is terug te horen in onze manier van spreken en terug te zien in onze manier van bewegen en de houding die we letterlijk met ons lichaam aangenomen hebben. Door eerdere ervaringen waarbij we ons aan hebben moeten passen zijn we als het ware uit onze oorspronkelijke houding gegaan en dat voelen we in onze levenskracht, in onze vitaliteit. Een vitaliteitsscan, (werk-energie analyse), brengt jouw gewenste veranderingen in kaart. Door te werken met zowel gesprekken als lichaamsbeweging kom je weer in contact met jouw eigen basishouding, jouw levensenergie.

 

Ieder mens heeft een eigen potentie, eigen kwaliteiten en talenten. Het lichaam en karakter ontwikkelen zich gelijktijdig. Als kind passen we ons echter (onbewust) aan in houding en gedrag om een plek in het gezin te verwerven. Deze strategie is terug te horen en te zien in ons gedrag en in ons lichaam. Hoewel deze strategie de beste keus is op dat moment vormt het een inkapseling van onze mogelijkheden, van onze ware potentie. Diep ingewortelde en aangeleerde overtuigingen bepalen de kwaliteit van contact met onszelf en anderen. We ervaren dat in blokkades, psychosomatische klachten en verminderde vitaliteit.
Waar we in gesprekstherapie reflecteren op de lagen die we vanuit ons denken kunnen bereiken, brengt werken met het lichaam vanuit de methodiek Body & Mind Language ons in contact met onbewuste geblokkeerde delen van onszelf. Verandering in ons lichaam heeft een directe uitwerking op zowel de gevoelslaag als de denkwereld. Body & Mind Language brengt niet alleen inzicht, maar vergroot ook daadwerkelijk onze mogelijkheden.

 

Het effect van ons gedrag, onze levenshouding, voelen we aan onze energie. We voelen of we wel of niet lekker in ons vel zitten. Dat we van het ene moe worden en plezier ervaren aan de andere kant.  Wanneer we uit balans zijn, zijn we minder flexibel, worden we sneller moe en ervaren we dat steeds minder snel herstellen van bijvoorbeeld onrust, stress en vermoeidheid. Het kan zelfs leiden tot uitval, burnout en andere vormen van langdurig ziekzijn.

 

Mijn missie is om een beweging in gang te zetten die gelijk staat aan het vergroten van jouw persoonlijke ontwikkeling en waarin je meer plezier, meer vrijheid en meer geluksgevoel in zowel je loopbaan als je leven kunt ervaren.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie en een gratis kennismaking