Vitaliteitsmanagement

Lichaam en geest vormen een eenheid

en wanneer mensen niet lekker in hun vel zitten, privé of werk gerelateerd, is dat terug te zien op de werkvloer. Herkent u het in de kostenpost van uw ziekteverzuim? Zijn binnen uw organisatie de thema’s ziekteverzuim, verandering, gezondheid, duurzaamheid en vitaliteit al aan bod geweest?

 

Bedrijven en organisaties worden zich steeds meer bewust van het belang hiervan. Vaak is echter niet duidelijk hoe zij als organisatie ervoor staan en/of hoe zij invulling kunnen geven aan vitaliteit. Hoe is dat bij u?  Een eerste, vrijblijvend, gesprek  kan inzicht en duidelijkheid voor u geven of het belangrijk is om hier stappen in te ondernemen.

 

Natuurlijk wilt u een gezonde organisatie met enthousiaste en vitale medewerkers. Mensen die lekker in hun vel zitten en energie hebben om hun werk te doen. Vitale medewerkers weten op een plezierige en gezonde manier invulling te geven aan hun werk en zichzelf vorm te geven in hun functie. Het zijn medewerkers met veerkracht en ervaren plezier in wat ze doen. Ze zijn pro-actief en enthousiast en staan met passie in het leven.

 

Uitgangspunt is dat medewerkers eigen verantwoordelijkheid dragen. Tegelijkertijd kan uw organisatie hier een ondersteunende rol in spelen. Managers en afdeling HR nemen een belangrijke en actieve rol in bij vitaliteitsmanagement.

 

Vitaliteitsmanagement onderzoekt, geeft inzicht en begeleidt naar meer gezonde en vitale medewerkers. Dit geeft een meer gezonde en vitale organisatie. Medewerkers die eventueel rondlopen met klachten worden hierdoor vroegtijdig in beeld gebracht. Zowel de fysieke als de mentale gesteldheid. Met persoonlijke begeleiding, coaching, training en een gerichte aanpak op de juiste plek kan het voorkomen worden dat mensen ongezond verder gaan en ziek worden.  Gezonde en vitale medewerkers hebben een gezonder en plezieriger leven, zijn energieker, veerkrachtiger en daardoor minder vaak ziek. En dat levert weer meer rendement op voor uw organisatie.

 

Vitaliteitsmanagement en het nieuwe werken

Het nieuwe werken is gericht op ‘work-life balance’. Mensen kunnen op andere wijzen invulling geven aan hun werk dan op de standaard werkplek en standaard werktijden. Dit vraagt om persoonlijke verantwoordelijkheid van uw medewerkers en en hiervoor is duurzame veerkracht nodig. Heeft u de veerkracht van uw medewerkers helder?

 

Elke organisatie is uniek en vraagt een persoonlijke benadering. Kwaliteit is hierbij belangrijk, wat betekent dat de benadering effectief moet zijn. Omdat iedere organisatie met haar behoeften, vraagstukken en problematieken uniek is, is onze benadering en aanpak hiervan ook zo.

 

Neem voor een vrijblijvende kennismaking en een eerste gesprek contact met ons op.