NLP

NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren, is een methodiek die zich richt op de onbewuste processen, optimaal contact met jezelf en je omgeving en een effectieve communicatie. Het gaat om oplossingen en het creèren van keuzes. Het zien en voelen van mogelijkheden en plezier ervaren in je contact met anderen. Vanuit een gevoel van vertrouwen in jezelf. (Dit in plaats van allerlei beangstigende gedachten in je hoofd dat het anders niet goed genoeg zou zijn).
Het leert leidinggevenden en ondernemers op verschillende wijzen te communiceren. Het geeft inzicht in hun eigen manier van communiceren en het effect hiervan op hun werknemers, hun omgeving.
Vanuit zowel theorie als oefeningen leren leidinggevenden en ondernemers hoe ze op een andere wijze kunnen communiceren. Dit geeft bewustwording op het gebied van eigen handelen, denken en voelen. Deze inzichten leveren meer flexibiliteit en meer keuzemogelijkheden op. Het vergroot het plezier. Brengt mensen weer in contact met hun passie, met wat écht belangrijk voor hen is. Werken en leven vanuit je passie, je essentie verhoogt je vitaliteit.

NLP gaat uit van de vooronderstelling dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit gedachtegoed werkt Leonne Meijs zowel met verbale als met non-verbale aspecten. De methodiek Body & Mind Language, afgekort BML sluit hier prachtig op aan.
Body & Mind Language (BML) is ontwikkeld door Jos Dolstra, die naast dansdocent en danstherapeut ook internationaal gecertificeerd NLP trainster is. Met BML, (een integratie van levenservaringen, dansexpertise en NLP), is een geheel nieuwe manier gevonden om rechtstreeks met het lichaam te communiceren. In deze manier van kijken en coachen gaat Jos Dolstra er vanuit dat de manier waarop we in het leven staan, onze levenshouding,  wordt weerspiegeld in onze lichaamshouding. Je volledige persoonlijke geschiedenis en conditionering  is in je lichaam opgeslagen. Verdrongen emoties en onbewuste overlevingsstrategieën kosten je misschien nog steeds veel energie, terwijl je ze niet meer nodig hebt. BML werkt direct met je lichaam en is daarom een fantastische aanvulling op NLP.  Het is een integratie van denken, voelen en doen in je lichamelijke expressie. Verborgen emoties zitten vast in je lichaam in de vorm van blokkades en spierspanning en zijn tevens vaak hoorbaar in onze woordkeus. Vanuit BML, de combinatie van woord en gebaar/houding vind je een nieuwe expressie, waardoor  je letterlijk in beweging komt en de blokkade verdwijnt of vermindert.

Zowel NLP als BML zijn gericht op het verminderen en oplossen van blokkades en stagnaties en het creëren van meer ruimte en bewegingsvrijheid. Het sluit naadloos op elkaar aan of gaat zelfs vloeiend in elkaar over.

Beide aspecten worden apart bij Inner Dreams getraind.

 

NLP wordt verzorgd in combinatie met Instituut voor NLP en Systemisch werken Smara Siddhi

Geïnteresseerd? Lees hier nog een ander artikel over NLP en de werking van je brein

NLP